22 Ekim 2014 18:34

F.O. davasında ilk duruşma yarın avukatı tahliyesini istiyor

Bir bahçeden portakal ve limon çaldığı iddiası ile önce tecavüze uğradığı cezaevine, itiraz üzerine, daha sonra da tecavüz sanığı M.A. ile aynı cezaevine gönderilen F.O.’nun tekrar cezaevine girmesine neden olan olayın ilk duruşması yarın Ceyhan 5. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.

F.O. davasında ilk duruşma yarın avukatı tahliyesini istiyor
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Bir bahçeden portakal ve limon çaldığı iddiası ile önce tecavüze uğradığı cezaevine, itiraz üzerine, daha sonra da tecavüz sanığı M.A. ile aynı cezaevine gönderilen F.O.’nun tekrar cezaevine girmesine neden olan olayın ilk duruşması yarın Ceyhan 5. Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek.  Daha önce tecavüz sonucu yaşadığı travma, delileri karartması önünde engel olmaması ve yaşının küçük olması göz önünde bulunarak tahliye edilen F.O. hırsızlık suçlaması ile tutuklanmış, avukatlarının aynı gerekçelerle yaptığı itiraza rağmen tahliye edilmemişti. F.O. kaçma, delilleri karartma şüphesi uyandırdığı gibi somut olmayan gerekçelere hala tutuklu bulunuyor.

TAHLİYE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

F.O.’nun avukatlarından Sevil Aracı, ilk duruşmada F.O.’nun serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi. Çalındığı iddia edilen meyvelerin miktarının az olması ve açık alanda meydana gelmesi göz önünde bulundurulduğunda tutuklama tedbiri ile karşılaşılmaması gereken bir dosya oldu göz önünde bulundurulduğunda tutuklama tedbirinin uygulanmaması gerektiğini belirten Aracı, psikolojik durumu da göz önünde bulundurulduğunda tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi. Psikolojik sorunlar yaşayan ve tedavisine cezaevinde devam etmesi mümkün olmayan, üstelik tecavüz sanığı ile aynı cezaevinde kalan F.O.’nun ailesi de çocuklarının tahliye edilmesini istiyor.

SKANDALLAR SİLSİLESİ

Adli bir olaydan dolayı bulunduğu Ceyhan Kapalı Cezaevi’nde M.A. isimli bir mahkumun tecavüzüne uğrayan F.O.’ya ilişkin soruşturma başlatılmış, soruşturma ve yargılama aşamasında skandallar birbirini izledi. Önce F.O.’nun ifadelerinden şiddet gördüğü koğuştan başka koğuşa gitme talebi görevliler tarafından şiddetle karşılık bularak tecavüzle sonuçlanan olaylar görmezden gelindiği ortaya çıktı. Ayrıca tecavüze uğradığı gün kameralara işaret ederek yardım istemesine rağmen herhangi bir işlem yapılmayarak olaya göz yumulmasının açık olmasına rağmen soruşturmayı yürüten savcı kamu görevlileri hakkında takipsizlik kararı vererek yalnızca tecavüz sanığı M.A. hakkında dava açtı. Bir süre sonra da soruşturmayı yürüten savcının olayın yaşandığı Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde sorumlu savcı olduğu ortaya çıktı. Savcı kendi sorumluluğu da olabilecek bir olay hakkında soruşturma yürüterek kamuyu akladı. 

Geçtiğimiz aylarda limon ve nar çaldığı iddiası ile tutuklanan F.O. tutuklanarak tecavüze uğradığı cezaevine gönderildi. Çocuğun yaşı, yaşadığı travma, suçun teşebbüs aşamasında kalması gibi gerekçelerle tutuklama talebine yapılan itiraz reddedildi. Son olarak da tecavüze uğradığı cezaevinde kalması uygun görülmeyen F.O. ailesine bile haber vermeye gerek duyulmadan Ankara’ya tecavüz sanığının da kaldığı çocuk cezaevine gönderildi. Çocuklarına baskı ve tehditlerde bulunan tecavüz sanığı M.A.’nın aynı muameleyi yapmalarından tedirgin olan aile çocuklarının tahliye edilmesini ve yeni bir hayata başlamak için tedavisinin devam etmesini bekliyor.
 

ÖNCEKİ HABER

Selahaddin Adın halkların özgürlük mücadelesinde yaşayacak!

SONRAKİ HABER

MERS virüsü şüphelerinde artış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...