22 Ekim 2014 18:10

‘Obama’ya teklifi ben sundum’ dedi sosyal medya yıkıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya’ya yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı konuşmasında, Peşmerge güçlerinin, Kobanê’ye Türkiye üzerinden geçiş teklifini ABD Başkanı Obama’ya kendisinin teklif ettiğini iddia etti, sosyal medya yıkıldı.

‘Obama’ya teklifi ben sundum’ dedi sosyal medya yıkıldı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya’ya yapacağı ziyaret öncesinde yaptığı konuşmasında, Peşmerge güçlerinin, Kobanê’ye Türkiye üzerinden geçiş teklifini ABD Başkanı Obama’ya kendisinin teklif ettiğini iddia etti, sosyal medya yıkıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Peşmergelerin Kobanê’ye geçisine izin vermesiyle ilgili dünya basınında yer alan “U dönüşü” yorumlarına ilişkin olarak, “Peşmergelerin Ayn El Arab’a yani Kobani’ye geçişiyle ilgili olarak Sayın Obama’yla yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerine bu teklifi zaten ben yapmıştım” dedi.

PYD ve PKK gruplarına verecekleri desteklerin,kendileri için kabul edilemez olduğunu söylediklerini aktaran Erdoğan, “Burada atılacak adım bir Özgür Suriye Ordusu ile işbirliği burada bizim açımızdan kabul edilebilir, iki Peşmergeyle böyle bir işbirliği kabul edilebilir” diye konuştu.

Daha önce ‘Kobani düştü düşüyor’ diyen Erdoğan dün ise şu ifadeleri kullandı: “Kobani düşmedi, kaldı ki Kobani, kendileri için niye bu kadar stratejik onu anlamakta zorlanıyorum çünkü Kobani’de sivil kalmadı. 200 bin insan ülkemize geçti, biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Kobani'de sadece 2 bin kadar orada savaşan insan var ve Peşmergeye önce ‘evet’ demediler şimdi son anda kısmen ‘evet’ dediler. Bununla ilgili olarak biz de kendilerine ‘yardımcı olacağımızı’ söyledik.”

“En son sitelere düşen görüntüler ortada” diyen Erdoğan, “Havadan atılan bütün bu silahlar, yani PYD’ye atılıyor denilen silahların bir kısmının IŞİD’in eline geçtiğini şimdi kendileri de kabul ettiler. Böyle bir operasyon tanımlanamaz, anlatılamaz. Netice alınıp alınmayacağı noktasında sağlıklı bir yorum yapılamaz” ifadelerini kullandı.
 
ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ YAĞDI

ABD Başkanı Obama’ya kendisinin teklif ettiğini söyleyen Erdoğan’a sosyal medyadan tepki yağdı. İşte Erdoğan’ın açıklamaları hakkında atılan tweetler:

Özgür Mumcu: Obama’ya ben de dediydim.

Hüseyin Aygün: Tayyip: ‘Obama’ya Peşmergeye ben geçsin dedim’. Bu zat ‘PYD’yi ben kurdum, Kobane’de ben direndim, IŞİD’i ben durdurdum’ derse hiç şaşma!

Selin Asker: Son 72 saatte, PYD’ye tehlike, terörist, müttefik diyen, ‘açmayacağım’ dediği koridoru Obama’ya teklif ettiğini söyleyen stratejik derinlik.

Kaan Sezyum: Amerika’da Türkler teklif ediyormuş.

Barış Atay: Neymiş; izni kendisi vermiş hatta teklif kendisinden gelmiş! Yalan söylenir de bir sınırı olur be!

Hakan Şükür: Koridor niye açıldı o zaman? CB Erdoğan: Kobani neden stratejik anlamıyorum. Zaten savaşçılar dışında kimse kalmadı.

fatih portakal: Ya Obama yanıltıyor ya CB Erdoğan. Peşmerge’ye koridoru hanginiz önce aç dedi? Karar verin.

Zafer Arapkirli: “Aziz Nesin’lik olay” vardı... “Tam Levent Kırca’lık durum” vardı... Şimdi de : “Vallahi Zaytung haberi değil..”e dönüştü.. Sayenizde.. :))

Şansal BÜYÜKŞ: “Amerika’yı ben keşfettim onlar gaymağını yiyor.” Recep Tayyip Erdoğan. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kurt’u öldüren polise sadece 6 yıl istendi

SONRAKİ HABER

Selahaddin Adın halkların özgürlük mücadelesinde yaşayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...