22 Ekim 2014 15:21

Selahaddin Adın'ı yoldaşları anlattı: Halkı için canını verdi

Rojava'da IŞİD'le girdiği çatışmada yaşamını yitiren Emek Gençliği Üyesi Selahaddin Adın’ın (Bager Grafolekt) yoldaşları Adın’ı anlattı. Selahaddin’in devamlı okuyan araştıran biri olduğunu söyleyen yoldaşları son dönemde özellikle Kobanê’ye yönelik saldırılara duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Selahaddin Adın\'ı yoldaşları anlattı:  Halkı için canını verdi
Paylaş

Cumhur DAŞ
Diyarbakır

Rojava'da IŞİD'le girdiği çatışmada yaşamını yitiren Emek Gençliği Üyesi Selahaddin Adın’ın (Bager Grafolekt) yoldaşları Adın’ı anlattı. Selahaddin’in devamlı okuyan araştıran biri olduğunu söyleyen yoldaşları son dönemde özellikle Kobanê’ye yönelik saldırılara duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Selahaddin ile üç senedir tanıştıklarını ifade eden Cemil Uğur şunları söyledi: “Emek Partisi Mersin il örgütünde tanıştık. Benden önce partiyle tanışan bir yoldaşımızdı. Liseyi geçen sene bitirdi. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gitmedi. Ailesi için çalışıyordu. Bir yandan yoksullukla mücadele eden diğer yandan devrim için çalışan bir arkadaştı. Kafede çalışıyordu. Ama gençlik ve parti çalışmalarında devamlı aktifti. Partinin hiçbir işini aksatmamaya çalışıyordu.” 

Selahaddin’in Kürtçeye özel bir önem verdiğini söyleyen Uğur, “Çok iyi araştırma yapardı. Kürtçe ve Kürt tarihi üzerine çok çalışırdı. Çok iyi Kürtçesi vardı. Bazen biz ondan ders alırdık. Parti bildirilerini Kürtçe yazardı. Erdal Eren anmasının sunumunu Kürtçe yazıp, sundu. Mahallede gazete dağıtırken Kürtçeye ağırlık verirdi” dedi. Son dönemde Kobanê üzerine çok konuştuklarını söyleyen Uğur, “Olanlara çok tepkiliydi. Êzidi katliamına çok öfkeliydi. Mersin’deki milliyetçi saldırılara da çok tepkiliydi. Bu gidişte öfkenin patlayışı oldu. İlk gitmek istediği yer Kobanê’ydi. Oraya geçemeyince Cizîr bölgesine gitti. Orada halkı için canını verdi” diye konuştu. Selahaddin’in yoldaşlık ilişkisinin çok kuvvetli olduğunu ifade eden Uğur, “Yoldaşlık bağlarına sıkı sıkı bağlı bir yoldaşımızdı” dedi. 

‘GÜLÜŞÜ AKLIMDAN ÇIKMIYOR’

Emek Partisi Elazığ Merkez İlçe Yöneticisi Özkan Zülfikar ise Adın için şunları söyledi: “Üniversiteyi Mersin’de okuduğum dönem partide Selahaddin ile tanıştım. Sağlam bir bilgi birikimi vardı. Kürtçeye çeviriler yapıyordu. Yarım gün bir kafede çalışmasına rağmen Emek Gençliği çalışmasında geri kalmıyordu. Çalışmalarda aktifti. Bazen iş saatlerinde yerine başkasını bulup parti çalışmalarına katılıyordu. Okuyan, araştıran, entelektüel biriydi. Yarım kalan öyküleri var. Selahaddin hep gülümserdi. Gülüşü hiç aklımdan çıkmıyor.”

ADIN MARDİN’DE DEFNEDİLECEK

Rojava’da IŞİD ile girdiği çatışma sonucunda yaşamını yitiren Selahaddin Adın’ın cenazesi Habur Sınır Kapısında ailesine teslim edildi. Yapılacak otopsi işleminin ardından Adın Mardin merkeze bağlı Yaylımköy Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Emek Gençliği Üyesi Selahaddin Adın Rojava'da yaşamını yitirdi

ÖNCEKİ HABER

Kılıçlı saldırgan bu kez baltayla IŞİD\'e çağırdı

SONRAKİ HABER

Radikal, \'tık alma\' adına görselliği malzeme yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa