22 Ekim 2014 14:30

Kobanê'deki yıkım, uydu fotoğraflarıyla görüntülendi

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü, IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmaların devam ettiği Kobanê’nin son uydu fotoğraflarını yayınladı. Savaş öncesi ve sonrası karşılaştırmalı yayınlanan fotoğraflarda şehirde oluşan büyük yıkımı ortaya koydu. Koalisyon, bugün de IŞİD'in bulunduğu bölgeleri vurdu.

Kobanê\'deki yıkım, uydu fotoğraflarıyla görüntülendi
Paylaş

Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü, IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmaların devam ettiği Kobanê’nin son uydu fotoğraflarını yayınladı. Savaş öncesi ve sonrası karşılaştırmalı yayınlanan fotoğraflarda şehirde oluşan büyük yıkımı ortaya koydu.

IŞİD'in saldırılarına karşı bir aydan fazla süredir YPG-YPJ tarafından verilen direnişte bombardıman ve çatışmalar şehirde büyük hasar oluşturdu. Son olarak yayınlanan uydu fotoğrafları yıkımı ayrıntısıyla ortaya koyuyor. Yayınlanan fotoğraflarda Kobanê’de çatışmalardan kısa süre önce ve sonrası şehrin farklı bölgelerindeki değişikliği karşılaştırmalı olarak veriyor. Kentin çevresinde kazılan hendeklerin de yer aldığı fotoğraflarda sadece şehirde değil çevresinde de önemli değişiklikler göze çarpıyor. Yayınlanan uydu fotoğraflarında çatışmalardan kısa süre önce bir mahallenin tüm binaları sağlam iken savaşla birlikte mahallenin neredeyse tamamının yıkıldığı dikkat çekiyor.

Çok sayıda evin moloz yığınına döndüğü görülen fotoğraflarda BM, yıkımın ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bombardımanı sonucu mu yoksa IŞİD ve PYD arasındaki çatışmalardan mı kaynaklandığı konusunda bilgi vermedi.

UÇAKLAR IŞİD MEVZİLERİNİ VURDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bugün de IŞİD'in bulunduğu söylenen bölgelere yönelik uçakla bombardımanda bulundu. Kobani'deki çatışma sesleri sınırın Türkiye tarafından da duyulabiliyor. Öğleden sonra ise koalisyon ülkelerinin uçakları bazı IŞİD mevzilerini vurdu. Uçakların vurduğu IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü. (DIŞ HABERLER)



ÖNCEKİ HABER

Rekabet Kurulu, Passolig\'i inceleme kararı aldı

SONRAKİ HABER

Kılıçlı saldırgan bu kez baltayla IŞİD\'e çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...