08 Temmuz 2011 10:16

Barış Anneleri’nden asker annelerine çağrı

Barış Anneleri, Diyarbakır’da düzenlenecek 1. Barış Anneleri Konferansı’na asker annelerini de davet etti.Pazar günü Diyarbakır BDP İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirecekleri konferansa ilişkin Barış Anneleri Derneğinde bir açıklama yapan Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi bir kez daha akan kanı dur

Barış Anneleri’nden asker annelerine çağrı
Paylaş

Pazar günü Diyarbakır BDP İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirecekleri konferansa ilişkin Barış Anneleri Derneğinde bir açıklama yapan Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi bir kez daha akan kanı durdurma çağrısı yaptı.

Kürtçe açıklama yapan Emine Deniz, akan kanın durması için bütün duyarlı anneleri konferansa beklediklerini söyledi ve konferansın savaşın durması için önemli bir adım olabileceğini belirtti.

Türkçe açıklamayı okuyan Cahide Akan ise 30 yıldır yaşananların acısını en fazla hissedenlerin anneler olduğunu söyledi.

Acının dili, dini ve rengi olmadığını belirten Akan, “Asker annelerini, Türk, Kürt, Çerkez annelerini, barış için mücadele veren herkesi konferansa davet ediyoruz” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Eronat’a ‘özür dile ve istifa et’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Suriye: ABD içişlerimize müdahale ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...