21 Ekim 2014 17:20

Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın Rojava'da yaşamını yitirdi

Emek Gençliği yaptığı bir açıklama ile Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın’ın (Bager Grafolekt) Rojava'da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın Rojava\'da yaşamını yitirdi
Paylaş

Emek Gençliği yaptığı bir açıklama ile Emek Gençliği üyesi Selahaddin Adın’ın (Bager Grafolekt) Rojava'da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

““IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları devam ederken, Kobanê ve tüm Rojava halkı barbarlığa direnmektedir.

Birkaç hafta önce Rojava halkıyla dayanışmak için Rojava’ya giden Emek Gençliği üyesi 18 yaşındaki Selahaddin Adın (Bager Grafolekt) IŞİD güçleriyle girilen çatışmada hayatını kaybetmiştir.

Selahaddin Yoldaşımız, emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerinin bölgeyi yeniden düzenleme ve Rojava halkını boğarak teslim alma girişimlerine karşı duyduğu öfkeyle Rojava bölgesine gitme kararı almıştır.

Emek Gençliği, Türkiye’nin dört bir tarafında IŞİD’in başta Kobanê olmak üzere halklara yönelik saldırılarına karşı sokaklara çıkmış; üniversite, lise ve sanayi havzalarında bu saldırıları teşhir etmiş ve Türkiye gençliğini IŞID ve çetelerine karşı tavır almaya çağırmıştır.

Bizler yıllardır Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi veren gençler olarak bu yolda mücadelemize devam edeceğiz. Selahaddin Adın (Bager Grafolekt) yoldaşımızın ailesinin ve Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkes her milliyetten Türkiye gençliğinin başı sağ olsun.

Türkiye’de  Rojava’ya destek eylemlerine devam edeceğimizi, Rojava halkı ile dayanışmamızı güçlendireceğimizi belirtiyoruz."

Selahattin Adın'ın (Bager Grafolekt) cenazesi Habur sınır kapısından alınacak.

(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İşkence gördüler, sanık oldular

SONRAKİ HABER

Karbel işçisi endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...