21 Ekim 2014 16:00

‘Onlar 500 haftadır kayıplarını arıyor sen de gel!’

Aralarında Aynur Doğan, Jülide Kural, Adile Yadırgı, Ahmet Aslan, Suavi, Belkıs Akkale, Eşber Yağmurdereli, Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Yusuf Çetin’in olduğu pek çok aydın ve sanatçı Cumartesi Anneleri’nin 500. Haftasına, “Sen de gel” dedi.

‘Onlar 500 haftadır kayıplarını arıyor sen de gel!’
Paylaş

Aralarında Aynur Doğan, Jülide Kural, Adile Yadırgı, Ahmet Aslan, Suavi, Belkıs Akkale, Eşber Yağmurdereli, Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Yusuf Çetin’in  olduğu pek çok aydın ve sanatçı Cumartesi Anneleri’nin 500. Haftasına, “Sen de gel” dedi.

Bugün konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen aydın ve sanatçılar, bu cumartesi 500. haftaya ulaşan Cumartesi Anneleri eylemine çağrı yaptı. Toplantıda ortak açıklamayı okuyan Sanatçı Adile Yadırgı, “Onlar 500 haftadır evlatlarını soruyor. 500 haftadır adalet arıyorlar. 500 haftadır hesap soruyorlar. 500 haftadır aynı yerde duruyorlar” dedi.

‘500 HAFTADIR KAYIPLARIN BULUNMAMASI UTANÇTIR’

Yadırgı’nın ardından İnsan Hakları Derneği Kurucusu Akın Birdal söz alarak, “1995 yılında yakınlarını kaybedenlerin çığlığı bizi bir araya getirdi. Ocak ailesinin bir parçası olduk ve Hasan Ocak’ı aramaya başladık. 27 Mayıs 1995 yılında Ankara’da  İnsan Hakları Anıtı’nın önünde ‘Kayıplarımızı arıyoruz” kampanyası başlattık. İstanbul Şubesi de Cumartesi Anneleri olarak her hafta Galatasaray Lisesi önünde eylem yapmaya başladı” dedi. Cumartesi Anneleri’nin adalet arayışının 499 haftadır saldırılara, baskılara ve uygulanan şiddete rağmen devam ettiğini söyleyen Birdal, “Cumartesi Anneleri’ni  500 haftadır adaleti, kayıplarını, toplumun yitirilen belleğini ve vicdanları arıyor. 500 haftadır kaybedilenleri bulamamak bizim için utançtır. Anneler kayıplarını ararken demokrasiyi, kaybolan hukuku ve geleceği arıyorlar” dedi. 500’üncü haftanın bir direniş simgesi olduğunu söyleyen Birdal, aydınları ve sanatçıları 500’üncü haftada da Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek Cumartesi Annelerine destek vermeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Yargı işkenceyi örtbas ediyor’

SONRAKİ HABER

Filistin ve İsrail görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...