21 Ekim 2014 15:19

‘Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı iç güvenlik paketine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu bu paketle “Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar” dedi.

‘Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar\'
Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı iç güvenlik paketine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu bu paketle “Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar” dedi.

Daha baskıcı bir Türkiye için yasayı getirdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Daha baskıcı bir Türkiye’yi inşa etmek istiyorlar. Zaten molotofun cezası var. Neden halkı kandırıyorsun. Türkiye’yi yarı açık cezaevine döndürmek istiyorlar. Biz mücadelemizi yapacağız. Yurttaşlarıma da şunu söyleyeyim; biz molotofkokteyli kullanıp, çevresine zarar veren insanları hiçbir zaman savunmadık. Doğru bulmayız, belediye otobüsü, kütüphane, halkevleri yakılacak, insana zarar verilecek, kuyumcunun dükkanı yağmalanacak doğru bulmayız, doğru bulmayız da biz iktidar değiliz. Biz iktidar olsaydık, onların kulaklarından yakalar, adalete teslim ederdik.”

‘RIZA SARRAF KENDİSİNE AVUKAT DEĞİL, SAVCI BULMUŞ’

Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi sarsan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ekrem Aydıner’i de sert sözlerle eleştirdi. 17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu “Bu savcı hiçbir delili görmüyor” dedi. Kararın arkasında AKP olduğunu söyleyen CHP Lideri, “Savcıya da sözümüz var. Ona savcı diyoruz. Resmi adı savcı. Gerçek adı Rıza Sarraf’ın avukatı” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Torunlar İnşaat\'ın patronlarına takipsizlik!

SONRAKİ HABER

Müslim: Henüz ne peşmerge geldi ne de ilişki kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...