26 Şubat 2011 23:05

Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı yenilmezliğini sürdürdü

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig E Grubu'nda mücadele eden Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı, kendi sahasında Muş Bedensel Engeliler Basketbol takımını 65-59 yenerek yenilmezlik unvanını sürdürdü. Maçı izleyen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, maç sonunda iki takım oyuncularına karanfil vererek tebrik etti.Tür

Paylaş


Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig E Grubu'nda mücadele eden ve şuana kadar yenilgisi olmayan Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı ile yine kendisi ile aynı rekabet içerisinde olan Muş Bedensel Engeliler Basketbol takımını kendi sahasında konuk etti. Van Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan maçı Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da izledi. İyi bir şekilde maça başlayan Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı 3 periyodu da önde bitirdi. Son çeyrekte büyük bir mücadeleye sahne olan maç adeta nefesleri kesti.

Son çeyreğin bitimi ile birlikte Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı Muş Bedensel Engelliler Basketbol takımını 65-59 yenerek hem yenilmezlik unvanını sürdürdü, hem de ikinci devreye lider olarak girmeyi başardı. Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı şuana kadar oynadığı 7 maçın 7'sini de alarak önemli bir başarıya imza attı. Bu skorla birlikte Van Bedensel Engelliler Basketbol takımı 14, Diyarbakır Bedensel Engelliler Basketbol takımı 13, Muş Bedensel Engelliler Basketbol takımı ise 12 puanla ilk yarıyı kapattı.

Maçın ardından sahaya inen Van Belediye Başkanı Kaya, iki takım oyuncularına karanfil vererek, tebrik etti. Oyuncularla toplu fotoğrafta çeken Kaya, "Gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi için onların heyecanlarına ortak olmak istiyoruz. Bu gençler kentimizin bir değeridir. Taraftarların da bu salonu doldurması ve destek vermelerini istiyoruz. Kendilerine yalnız bırakmak istemiyoruz. Bu nedenle sürekli kendilerinin yanlarında yer alacağız. Şuana kadar aldıkları destekler yetersiz olmuştur. Biz de Van Belediyesi olarak kendilerine bundan sonra destek olacağımızın sözünü veriyoruz. Ayrıca takımda bulunan bedensel engelli Bayan arkadaşımızın gösterdiği mücadele iyi bir örnek teşkil etmektedir. Kendisine ve takıma başarılar diliyorum" dedi. (VAN/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EÜ'de oryantiring yarışması

SONRAKİ HABER

Spor Toto Süper Lig'de 23. Haftanın görünümü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa