21 Ekim 2014 14:58

Eğitimde ‘Kavimler Göçü’ başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Torba Yasa’da yer alan ve devlet okullarında görevli öğretmenlerin zorunlu rotasyonunu öngören düzenlemeyle ilgili yönetmelik taslağını hazırladı.

Eğitimde ‘Kavimler Göçü’ başlıyor
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Torba Yasa’da yer alan ve devlet okullarında görevli öğretmenlerin zorunlu rotasyonunu öngören düzenlemeyle ilgili yönetmelik taslağını hazırladı. Taslağa göre aynı işyerinde 8 yıl görev yapan öğretmenler il içinde başka okullara görevlendirilecek. Eğitim Sen, 400 bini aşkın öğretmen ve ailelerini ilgilendiren bu düzenlemenin hem eğitimciler, hem de öğrenciler açısından büyük mağduriyet yaratacağı uyarısında bulundu.  Sendika bunu “Kavimler Göçü’nden sonraki en büyük göç” diye tanımladı.

Yüz binlerce öğretmenin yıllardır çalıştığı okullardan, öğrenci ve çalışma arkadaşlarından koparılacağı belirtilen açıklamada, eşleri farklı devlet kurumlarında ya da özel sektörde çalışanların mağdur olacağı belirtildi. Uygulamanın siyasal referanslar doğrultusunda uygulanacağına dönük endişelerin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Uygulama ile bir öğretmen tıpkı TEOG sınavında olduğu gibi, mevcut okulunda 150-200 km uzakta görevlendirilebilecektir. Bu uygulamanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilemez.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana KYK’de sorunlar bitmiyor

SONRAKİ HABER

İmbat’ta seçim iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...