21 Ekim 2014 13:51

Öğretmen oldu ancak hizmetli olarak atandı

Samsun'un Ladik ilçesinde 27 yaşındaki Kamil Ertaş, matematik öğretmeni olarak mezun oldu. KPSS’den yeterli puanı alamayan Ertaş, Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine hizmetli olarak atandı.

Öğretmen oldu ancak hizmetli olarak atandı
Paylaş

Samsun'un Ladik ilçesinde 27 yaşındaki Kamil Ertaş, matematik öğretmeni olarak mezun oldu. KPSS’den yeterli puanı alamayan Ertaş, Ladik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesine hizmetli olarak atandı.

Kamil Ertaş, 2005 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliğini bölümünü kazandı. Eğitimine başlayan Ertaş, 2008 yılında ekonomik sorunlar ile karşılaşırken ortaöğretim mezunları için açılan KPSS’ye girdi. 93 puan alan Ertaş, 2009 yılı şubat ayında Erzurum Yakutiye Hava Meydanları 75’inci Yıl İlköğretim Okuluna hizmetli olarak atandı. Çalışmayı sürdürürken eğitimine devam eden Ertaş, 2012 yılı haziran ayında matematik öğretmeni olarak mezun oldu. Aynı yıl kasım ayında doğduğu Samsun’un Ladik ilçesine tayin oldu. Milli Eğitim Bakanlığının kurum içi ve kurumlar arası öğretmen atamasıyla öğretmen olmayı hayal eden Ertaş, başvuru için hazırlanırken bakanlık bu yöntemde öğretmen atamalarını kaldırıldı. Böylece Ertaş’ın öğretmen olma beklentisi yok oldu.

Ertaş, Ladik ilçesi Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulunda hizmetli olarak görev yapmaya başladı. Geçen ay da kendi isteğiyle Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine atandı. Her gün okula gelen Matematik Öğretmeni Hizmetli Kamil Ertaş, derse girmek yerine tuvalet temizliği yapıp, bahçeyi süpürüyor, sınıfları ve koridorları paspas yapıp temizliyor. (SAMSUN)

ÖNCEKİ HABER

\'Gezi direnişi baskı politikalarına isyandı\'

SONRAKİ HABER

Ceyhan\'da MERS şüphesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...