21 Ekim 2014 13:21

CHP’li belediye, çevre derneğini yıktı

CHP’li Güzelbahçe Belediyesi ekipleri, Güzelbahçe Çevre Derneği’nin (GÜLDER) binasını, içinde bulunan eşyalarıyla birlikte yıktı. Yaklaşık 2 ay önce dernek kulübesinin elektrik ve suyunu kesen belediye, bu sabah da kepçelerle kulübede yıkıma başladı.

CHP’li belediye, çevre derneğini yıktı
Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir


CHP’li Güzelbahçe Belediyesi ekipleri, Güzelbahçe Çevre Derneği’nin (GÜLDER) binasını, içinde bulunan eşyalarıyla birlikte yıktı. Yaklaşık 2 ay önce dernek kulübesinin elektrik ve suyunu kesen belediye, bu sabah da kepçelerle kulübede yıkıma başladı.

‘BELEDİYEYİ DESTEKLEMEDİK DİYE’

11 yıl önce belediye meclisi kararı ile derneğe kullanımı için tahsis edilen belediye sosyal tesisleri yanındaki kulübenin elektriği ve suyu da buradan karşılanıyordu. Dernek Başkanı Turgut İnel, geçtiğimiz yerel seçimlerde kendisini desteklemedikleri ve ilçe sınırları içindeki çevre sorunlarında belediyenin kusurlarını dile getirdikleri için Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin GÜLDER'i hedef aldığını söyledi. Elektrik ve suyun 2 ay önce kesildiğini, kendilerinden de kulübeyi boşaltmalarının istendiğini aktaran İnel, kulübeyi meclis kararı ile 11 yıldır kullandıklarını belirterek, boşaltmayacaklarını dile getirdi.

DERNEĞİN TÜM EŞYALARI PARÇALANDI

Bu sabah 08.30 sularında belediye görevlilerinin dernek binasının kilitlerini kırarak içeri girdiğini ve içerdeki tüm eşyaları, bilgisayar, masa, sandalyeleri parçaladıklarını aktaran Turgut İnel, “Bizler kulübeye girerek belediye ekiplerine engel olmak istedik. Beni yaka paça kenara çekerek bütün eşyaları parçaladılar. Hukuktan bahsettiğimizde belediye başkan yardımcısı Mustafa Günay ‘hukuk burada benim’ dedi. Ellerinde, Belediye Fen İşleri’nin aldığı bir tahliye kararı var. Oysa biz burada belediyenin kararı ile duruyoruz” dedi.

DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Dernek binasının %80'ine yakını tahrip edilmiş durumda. Ancak dernek üyeleri binanın içinden çıkmadığı için belediye ekipleri yıkımı durdurdu ve geri çekildi. Dernekteki hasarla ilgili polis tutanak tuttu. Dernek üyeleri ise hukuksuzluğa karşı direnmeye devam ediyor.

ÇİTLEMBİK AĞACI NEDEN KURUYOR?

GÜLDER'in elektrik ve suyunun kesilmesinin ardından dernek kulübesinin bahçesinde bulunan 600 yıllık çitlembik ağacı da susuzluktan kurumaya başladı. Dernek üyeleri tarafından ağacın yaşatılması için imece usulü su taşıma çalışması başlatılmıştı. Dernek üyeleri ağacın kurumasının, derneğin sularının kesilmesi nedeniyle, ağacın sulanamamasına bağlamışlar ve sorumluluğun da Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'de olduğunu söylemişlerdi. Bu durumu evrensel’in gündeme getirmesinin ardından arayan belediye basın danışmanı Çağlayan Bilgen, ağacın kurumasının yeni bir olay olmadığını, iki yıldır ağaçta kuruma belirtilerinin görüldüğünü ileri sürdü. Bilgen, dernek üyelerinin ağaçla ilgili açıklamalarının ise "şov amaçlı" olduğunu savundu.

ÖNCEKİ HABER

Ertürk’ün yargılandığı dava ertelendi

SONRAKİ HABER

\'Gezi direnişi baskı politikalarına isyandı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa