21 Ekim 2014 13:14

‘Mahkeme katliam davasını düşürmek istiyor’

Lice Katliamı davasının mağdur ailelerin avukatlarından Yunus Muratakan, üst rütbeli sanıklar için yargılama izni alınmaması nedeniyle kovuşturmanın durdurulması kararına tepki göstererek, mahkemenin davayı zaman aşımından düşürme niyetinin olduğuna dikkat çekti.

‘Mahkeme katliam davasını düşürmek istiyor’
Paylaş

Yasin KOBULAN

Lice Katliamı davasının mağdur ailelerin avukatlarından  Yunus Muratakan, üst rütbeli sanıklar için yargılama izni alınmaması nedeniyle kovuşturmanın durdurulması kararına tepki göstererek, mahkemenin davayı zaman aşımından düşürme niyetinin olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır Lice ilçesinde, 22 Ekim 1993 tarihinde 16 yurttaşın askerler tarafından katledilmesine ilişkin davada, mahkeme sanıklar dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu ile Kıdemli Üsteğmen Tünay Yanardağ için Adalet Bakanlığı’ndan yargılama izni alınmaması nedeniyle kovuşturmayı durdurmuştu.

Davaya ilişkin konuşan katliam mağdurlarının avukatlarından avukat Muratakan, 1990'lı yıllarda işlenen bazı "faili meçhul" cinayetlere ilişkin açılan davaların göstermelik yargılamaların ötesine geçmediğini belirtti. Lice katliamının faillerinin yargılanması için ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koyacaklarını söyleyen Muratakan, "Dosya şuan HSYK da. HSYK'da olmasına rağmen biz yinede HSYK'ya gerekli beyanlarımızı içeren dilekçelerimizi gönderdik. Lice davası şu aşamada sürümce de bırakılmış durumda. 21 yıllık süre zarfının ardından davayı zaman aşımından düşürme gibi bir niyetin, bir politikanın olduğunu düşünüyoruz" dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

\'Polise 24 saat gözaltı yetkisi\'

SONRAKİ HABER

İTÜ Asistan Dayanışması rektörlük önüne çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...