21 Ekim 2014 07:32

İŞKUR işçilerine verilen söz tutulacak mı?

Depremzede İŞKUR işçilerinin direnişi olumlu sonuç verdi. İlk etapta 1000 işçi 9 ay daha işbaşı yapacak. Ancak işçiler, tüm arkadaşlarının kalıcı olarak işe devam etmeleri konusunda ısrarcı.

İŞKUR işçilerine verilen söz tutulacak mı?
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara


Depremzede İŞKUR işçilerinin direnişi olumlu sonuç verdi. İlk etapta 1000 işçi 9 ay daha işbaşı yapacak. Ancak işçiler, tüm arkadaşlarının kalıcı olarak işe devam etmeleri konusunda ısrarcı. Verilen sözlerin yerine getirilmesi için işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Ankara’ya dönüşünü bekliyor.

Tüm engellemelere rağmen Van’dan 5 gün 5 gece yürüyerek Ankara’ya gelen İŞKUR işçileri bir ayı aşkın süre direnişlerini sürdürdükleri Abdi İpekçi Parkı’ndan polisler tarafından zorla çıkarılmışlardı. Hiçbir engele boyun eğmeden gece-gündüz parktan ayrılmamakta direnen işçilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla yaptıkları görüşme sonuç verdi. Gelişmeleri gazetemize aktaran Ethem Altın, taleplerin çoğunun kabul edildiğini söyledi. Mecliste AKP milletvekilleri ve ardından Çalışma Bakanıyla görüştüklerini belirten Altın, ilk etapta 35 yaş üstündeki 1000 işçinin 9 ay süreyle işe alınmasının kabul edildiğini, sonrasında da kalıcı olarak çalışmalarının sağlanacağı konusunda söz aldıklarını ifade etti.

35 YAŞ TALEBİ ÖNEMLİ

Ancak 35 yaş altındaki arkadaşlarının da işbaşı yapmasında ısrarcı olduklarını ve bu konuda da söz aldıklarını belirten Altın, bu taleplerinin de karşılanacağı yönünde söz aldıklarını söyledi. Altın, verilen sözlerin kesinleşmesi ve resmiyete dökülmesi konusunda Bakan Faruk Çelik’in Ankara’ya dönüşünü beklediklerini anlattı. İşbaşı yaptıktan yaklaşık 10 gün sonra Ankara’ya dönerek kalıcı olarak işe devam etmek için görüşmelere devam edeceklerini dile getiren Altın, görüşmelerin olumlu sonuç vermesi nedeniyle işçilerin bir kısmını Van’a gönderdiklerini ifade etti.

DİRENİŞİN ÖĞRETTİKLERİ

Aylardır süren direnişlerinin kendisini çok değiştirdiğini belirten Mehmet Şerif Şengüler de “Daha önce direnişleri, eylemleri televizyonda izliyordum. Eylem yapanları suçluyordum ama artık biliyorum ki eylem yapanlar, direnenler haklıdır” dedi. Artık nerede bir direniş olsa katılacağını, dayanışma içerisine gireceğini  belirten Şengüler, yalnızca kendi değil ailesiyle birlikte mücadele edeceğini söyledi. Ankara’da yaptıkları direniş boyunca birçok kesimden kişinin ailesiyle kendilerine destek verdiği anlatan Şengüler, “Peki ben ne için yürüdüm Van’dan Ankara’ya kadar? Ailem ve ekmeğim için” diye konuştu.

‘EKMEK İÇİN DİRENİN’

Ayrıca polise eski güveninin kalmadığını dile getiren Şengüler, Kobanê eylemleri sırasında polislerin kendilerini parktan çıkarmalarına da tepki gösterdi. Polisin kendilerini parktan kaldırırken verdiği sözleri tutmadığını ve kandırıldıklarını ifade eden Şengüler, Van’da da gaz ve coplarla defalarca engellenmeye çalışıldıklarını dile getirdi. Tüm zorluklara rağmen mücadeleyi kazanmama durumlarında bile gururlu olacaklarını vurgulayan Şengüler, diğer emekçilere “Ekmeğinizi kazanmak istiyorsanız direnişe geçin, katılın ve yaşatın. Böylece siz de diğer işçilere örnek olun” diye çağrı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Malzeme kalitesiz, hasta hâlâ tehlikede

SONRAKİ HABER

Danone işçileri, patrona masayı gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...