21 Ekim 2014 07:24

Anaokulu öğrencilerinin camiye götürülmesi Meclis'te

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Batman’ın Sason ilçesindeki ana sınıfı öğrencilerinin camiye götürülmesini Meclise taşıdı. Tüzel, bu etkinliğin zihinsel ve pedagojik yararını sordu.

Anaokulu öğrencilerinin camiye götürülmesi Meclis\'te
Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul


HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Batman’ın Sason ilçesindeki ana sınıfı öğrencilerinin camiye götürülmesini Meclise taşıdı. Tüzel, bu etkinliğin zihinsel ve pedagojik yararını sordu.

Levent Tüzel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi verdi. Hükümetin, kendi dünya görüşüne uygun bir nesil yetiştirme yönündeki uygulamalarının tüm topluma yönelik açık bir baskı ve dayatma haline geldiğini belirten Tüzel, “Bu durumun son örnekleri Batman Sason’da ana sınıfı öğrencilerini camiye götürme girişimlerinde ve Erzincan’da öğrencileri imam hatibe yönlendirmek amacıyla yapılan anket uygulaması ile görülmüştür” dedi.

Tüzel konuya dair Bakanın şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Ana sınıfı çocuklarının camiye götürülmesinden Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Henüz oyun çağında, somut ve soyut düşünce yetileri gelişmemiş olan ana sınıfı öğrencilerinin cami gezisine götürülmesinin 4-6 yaş grubundaki çocukların zihinsel gelişimi ve pedagojik bakımından yararı nedir? Eğitim sistemini ve okulları dini kurallara göre düzenleme uygulamaları (mescit, başörtüsü, Kur’an kursu dersi vb.) ve bu gibi etkinlikler, Anayasal güvence altındaki din ve vicdan özgürlüğü ile laiklik ilkesinin ihlaline yol açmaz mı? Bir çok okulda acılan imam hatip sınıfları nedeniyle birleştirilmiş dersler (80 dakika) yapılması yönetmeliğe aykırı değil midir? Eğitim kurumlarında bu tür etkinliklerin çocukların üzerinde bir baskı aracına dönüşmemesi için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmaktadır?​”

ÖNCEKİ HABER

Hem sahtekarlık hem işkence

SONRAKİ HABER

\'Palyatif bakım merkezleri\' üzerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...