21 Ekim 2014 06:00

AKP, Kobanê'den gelene sağlık hizmeti vermiyor

Emek Partisi (EMEP) Hatay’a bağlı Erzin, Dörtyol, Defne, Antakya ve İskenderun’da da ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, emperyalist işgal ve müdahale girişimlerinin Ortadoğu’yu tam bir kan gölüne çevirdiğini söyledi.

AKP, Kobanê\'den gelene sağlık hizmeti vermiyor
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Hatay’a bağlı Erzin, Dörtyol, Defne, Antakya ve İskenderun’da da ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, emperyalist işgal ve müdahale girişimlerinin Ortadoğu’yu tam bir kan gölüne çevirdiğini söyledi. Emperyalizmin ve iş birlikçi AKP’nin beslemesi olan IŞİD’in Orta Çağ karanlığına rahmet okutacak bir barbarlıkla halklara saldırdığını hatırlatan İmrek, “Dünya kamuoyu ve halkları bu vahşet karşısında harekete geçerken AKP hükümeti Kürt yurttaşlarının akrabalarının katlini kan donduran bir soğukkanlılıkla izliyor” dedi. Emek Partisi olarak Hükümetin bu tutumunu şiddetle kınadıklarını söyleyen İmrek, “Hükümet derhal Kobanê halkına ihtiyaç duyduğu desteği verecek adımları atmalıdır. İnsani koridor açmalıdır” dedi.

İskenderun’dan Suruç’a sağlık hizmeti vermek için giden sağlık emekçileri adına söz alan ve izlenimlerini anlatan SES Yöneticisi Hasan Dolgun, AKP Hükümetinin Kobanê’den gelene her hangi bir sağlık hizmeti sunmadığını söyledi. 

Kongrede yapılan seçimin ardında İlçe başkanlığına Tugay Demir, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliklerine Şükran Ertaş, Makbule Kılıç, Yusuf Gülşen ve Şahin kaya seçildi.

Ayrıca 29 Ekim günü yapılacak İl Konferansının ardından 8 Kasım Cumartesi günü de Antakya merkezde 7. Hatay İl Kongresini gerçekleştirecek. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afrikalılar Amerika\'ya nasıl uygarlık getirdi?

SONRAKİ HABER

Gürkan: İşçiye, eğitime, sağlığa değil, savaşa bütçe yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...