20 Ekim 2014 22:27

Diyarbakır'da gençlerle polis arasında çatışma çıktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kobanê direnişine destek vermek amacıyla eylem yapan gençlerle polisler arasında çatışma çıktı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amir yardımcısının yaralandığı öğrenildi.

Diyarbakır\'da gençlerle polis arasında çatışma çıktı
Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Melikahmet Caddesinde, Kobanê direnişine destek vermek ve Kobanê'ye yönelik saldırıları protesto etmek için YDG-H tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Lalabey mahallesinde başlayan yürüyüş, Turistik Caddesi'nde son buldu. Yürüyüş sonrası, Melikahmet, Turistik Caddelerine ve Mardin ile Urfa kapıya barikat kuruldu. Bazı araçların kontak anahtarlarını alarak PKK ve YPG lehine slogan atmaya başlayan gençlere polisin müdahale etmesi sonucu olaylar meydana geldi. Çok sayıda zırhlı araçlar ile müdahale eden polise gençlerinde karşılık vermesi sonucu çatışmalar kısa bir süre içinde Sur ilçesinin geneline yayıldı. Gençler ile polisler arasında çıkan çatışmalarda sık sık silah sesleri de yükselirken, ilçe yüzlerce polis tarafından ablukaya alınmış durumda. 

Açılan ateş ve atılan bombalar sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amir yardımcısının yaralandığı iddia edildi. Emniyet amirinin yüzünden yaralandığı hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ’de asistanlar direniş çadırı kurdu

SONRAKİ HABER

Bir savaş kahramanı: Halilhodzic

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa