20 Ekim 2014 15:33

YPG: İşgal altındaki bazı noktalar geri alındı

YPG Basın Merkezi, YPG güçlerinin IŞİD'in saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek, püskürttüğünü ve düzenlediği karşı saldırılarla işgal edilen bazı noktaları geri aldığını, şehir içinde ilerlediğini duyurdu.

YPG: İşgal altındaki bazı noktalar geri alındı
Paylaş

YPG Basın Merkezi,  YPG güçlerinin IŞİD'in saldırılarına karşı güçlü bir direniş göstererek, püskürttüğünü ve düzenlediği karşı saldırılarla işgal edilen bazı noktaları geri aldığını, şehir içinde ilerlediğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi, dün gece boyunca kentin kuzey doğusunda bulunun Kaniya Kurda bölgesinden saldırı düzenleyen IŞİD'e sert karşılık verildiğini ve militanların püskürtüldüğünü açıkladı. Bu alanda yaşanan çatışmalarda en az 16 IŞİD'linin öldürüldüğü de YPG Basın Merkezi’nin paylaştığı bilgiler arasında.

Kobanê’nin doğu cephesinde bulunan Belediye caddesinde de YPG güçlerinin bir karşı saldırı düzenlediği kaydedildi. “Bu saldırıda belediye caddesi tümüyle çetelerden temizlenmiş ve güçlerimiz 1 kademe ilerlemiştir” denilen açıklamada, bu alanda da tespit edilebildiği kadarıyla 13 IŞİD'linin öldürüldüğü ifade edildi.

GÜNEY CEPHESİNDE KARŞI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


“Bu alanda 2 adet BKC, 4 adet B7 roketatar, 1 kalaşnikof ve 1 adet Bruno tipi silah ile bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el konulmuştur. Çetelere ait 2 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır” diye devam eden açıklamada güney cephesinde de YPG güçlerinin IŞİD'e yönelik karşı bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu saldırının ardından IŞİD'in işgal ettiği bir noktanın tümüyle temizlendiğini belirten YPG BİM şunlara dikkat çekti: “Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait çok sayıda cephaneyi ele geçirmiştir. 7 çete cenazesi de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”

MÜSLİM: KENTİN YÜZDE 70'İ ELİMİZDE

Kobanê Kantonu Eş Başbakanı Enver Müslim BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada  çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, IŞİD'in ilerlemek istediğini ancak ilerleyemediğini, Kobanê'nin yüzde 70'inin YPG'nin; yüzde 30'unun ise IŞİD'in elinde olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir inşaat işçisi daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi\'nde TGB gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...