20 Ekim 2014 15:08

Hong Kong lideri: Dış güçler devrede

Hong Kong lideri ülkede demokrasi talebiyle devam eden eylemlerin ‘dış güçler’ tarafından örgütlendiğini iddia etti.

Hong Kong lideri: Dış güçler devrede
Paylaş

Hong Kong lideri ülkede demokrasi talebiyle devam eden eylemlerin ‘dış güçler’ tarafından  örgütlendiğini iddia etti. Hong Kong’da seçim yasasının değişmesi talebiyle yapılan “merkezi işgal et” eylemleri 3 haftadır devam ediyor.

Hong Kong Lideri Leung Chun pazar günü katıldığı bir televizyon programında “Hong Kong’da halkın katılımıyla örgütlenen eylemlerin, Hong Kong dışında örgütlendiği açıktır” dedi. Ancak Leung Chun, eylemlerin arkasında hangi ülkelerin olduğunu söylemekten kaçındı.  

Cuma gecesi polisin meydana müdahalesi sonrasında onlarca insan yaralanmıştı.

Euronews’in haberine göre Analist Joseph Cheng, “Protestocular gerilla savaş taktiğini kullanıyor. Sayıları azaldığında sabah saatlerinde gurubu dağıtabilirsiniz, ancak akşam saatlerinde geri geleceklerdir. Göstericiler her zaman gidip yolun başka bir bölümünü işgal edebilir” dedi.

Diğer yandan Hong Kong yönetimi daha önce sonlandırdığı diyaloğu yeniden başlatma kararı aldı. Yerel yönetimin görevlendirdiği bir kişi ile öğrenci liderleri bugün bir araya gelecek.
Hong Kong’un ikinci adamı Carrie Lam da, iki taraf arasında beşer temsilcinin salı günü televizyonda canlı yayında tartışacağını açıkladı. Görüşmelerin ağırlıklı olarak anayasal reform üzerine olacağı belirtiliyor. Ancak görüşmelerden olumlu sonuç çıkması ihtimalinin çok küçük olduğu ifade ediliyor.

Hong Konglular, Çin’in 2017’de Hong Kong’daki genel seçimlere müdahale etmesine karşı çıkıyor ve Hong Kong’un Lideri Leung Chun’un istifasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’le savaşın ilk kazananı ABD’li silah şirketleri

SONRAKİ HABER

Eylem yapıldı ücretler yattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...