20 Ekim 2014 14:16

CHP'li Türmen, 'takipsizlik' kararını değerlendirdi

CHP İzmir Milletvekili ve 4 bakanla ilgili kurulan TBMM soruşturma komisyonu üyesi olan Rıza Türmen, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi.

CHP\'li Türmen, \'takipsizlik\' kararını değerlendirdi
Paylaş

CHP İzmir Milletvekili ve 4 bakanla ilgili kurulan TBMM soruşturma komisyonu üyesi olan Rıza Türmen, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi. Türmen, "Soruşturmaya konu olan kişilerin takipsizlik kararıyla bu işten kurtulmuş olmaları, bizim soruşturma yürüttüğümüz 4 bakanın aynı şekilde suçsuz oldukları anlamına gelmez"dedi.

Türmen, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini değerlendirdi.Soruşturmayı yürüten savcının 209 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdiğini hatırlatan Türmen, “Ben soruşturma komisyonu üyesiyim. Bu takipsizlik kararı TBMM soruşturma komisyonu üzerindeki etkisi ne olacaktır. Karar TBMM'ye de gönderilecektir. Benim görüşüme göre takipsizlik kararı bizim yaptığımız soruşturmamayı etkilememesi gerekir. Niye etkilememesi gerekir. Çünkü suçların ve cezanın şahsiliği ilkesi vardır"dedi.

Türmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soruşturmaya konu olan kişilerin takipsizlik kararıyla bu işten kurtulmuş olmaları bizim soruşturma yürüttüğümüz 4 bakanın aynı şekilde suçsuz oldukları anlamına gelmez. Bizim soruşturmamız 4 bakanla ilgili devam edecektir. O soruşturma sonucunda bakanların suçlu veya suçsuz olduklarına karar verilerek bir rapor hazırlanacaktır. Kurulan 3 kişilik alt komisyon İstanbul'a gidip dosyayı incelemesi gereklidir." (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim: Toplantılardan umutluyuz

SONRAKİ HABER

\'Yardım etmemek sorumsuz ve ahlaken zor bir tutum olurdu\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa