20 Ekim 2014 13:41

Tek umutları geri dönüş

IŞİD’in Kobanê’ye saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalan Kobanêlilerin yaşadıkları savaşın gerçek yüzünü tüm çıplaklığıyla bir kez daha gösteriyor.

Tek umutları geri dönüş
Paylaş

IŞİD’in Kobanê’ye saldırılarından dolayı göç etmek zorunda kalan Kobanêlilerin yaşadıkları savaşın gerçek yüzünü tüm çıplaklığıyla bir kez daha gösteriyor. Saldırıların ardından Urfa’ya gelen Kobanêli yurttaşlar çok zor şartlarda yaşama tutunurken, kimi aileler günlerdir diğer aile bireylerinden haber alamıyor. 25 gün önce Suruç’a gelen Hemo Ailesi’nin bireyleri 25 gün sonra diğer aile bireylerine ulaşabildi.

Saldırıların şiddetlenmesinin ardından eşini ve çocuklarını sınırın bu tarafına getirdikten sonra tekrar Kobanê’ye dönen Mihemed Hemo, daha sonra eşi ile birlikte Arin ve Amira isimli ikiz çocuklarının izini kaybediyor. Kobanê’de bir süre kaldıktan sonra Suruç’a dönen Hemo ailesini bulamıyor. Yaklaşık 25 gün boyunca eşi ve çocuklarının izini süren Hemo, ayrılığın 25’inci gününde ilçe merkezinde yakınlarının büyük uğraşı sonucu çocuklarına kavuşuyor.

İki çocuğuyla birlikte 25 gündür eşini göremediğini ifade eden Ruken Xelil, “Urfa’da bir akrabamın evine geldim. Ancak eşim benim nerede olduğunu bilmiyordu. İki çocuğum ile birlikte bir ailede kaldık” diyor. Tekrardan bir araya gelen aile bireyleri Suruç Belediyesi tarafından kurulan çadır kentte kalırken, tek umutları Kobanê’nin özgürleşmesinin ardından tekrardan kendi topraklarına dönmek. (UrfaDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu\'nun \'bir grup provokatif genç\' korkusu!

SONRAKİ HABER

Salih Müslim: Toplantılardan umutluyuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...