20 Ekim 2014 11:12

Haydarpaşa Numune'de MERS önlemi

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ebola veya MERS şüphesiyle bir hasta getirildi.

Haydarpaşa Numune\'de MERS önlemi
Paylaş

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ebola veya MERS şüphesiyle bir hasta getirildi.

Güvenlik görevlileri ve sağlık personelinden bazılarının maske ile dolaştığı görüldü. Suudi Arabistan'da Hac ziyaretinden geldiği belirtilen hasta nedeniyle acil servis boşaltıldı. Gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi. Vatandaşlar da acil servise yaklaştırılmadı.

Edinilen bilgiye göre 66 yaşındaki H.E. isimli kadının yüksek ateş şikayetiyle önce Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Burada ilk müdahalesi yapılan kadının, özel bir sedye ile Ebola veyea MERS virüsü şüphesiyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

'EBOLA DEĞİL MERS ŞÜPHELİSİ'

Hac dönüşü fenalaşan ve ebola şüphesiyle Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 66 yaşındaki H.E'nin durumuyla ilgili olarak Doç. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı açıklamada "Hastanın kesinlikle ebola olmadığı düşünülmektedir. MERS şüphesiyle tetkikler yapılmaktadır" dedi.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözetim altında tutulan H.E.’nin sağlık durumu ile ilgili olarak İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu bir açıklama yaptı. H.E.’nin üst solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonuna bağlı gözetim altında tutulduğunu ifade eden Doç. Dr. Memişoğlu, "Hastanın kesinlikle ebola olmadığı düşünülmektedir. MERS şüphesiyle tetkikler yapılmaktadır. Alınan örnekler Ankara'ya gönderildi. 2-3 güne kadar sonuçlar belirlenecektir. Hastanın genel sağlık durumu çok iyi. Hastanenin izolasyon merkezinde gözetim altında tutulmaktadır. Toplumumuzun panik olması gereken bir durum bulunmamaktadır. Acil servis hizmete kapatılmadı. Toplum sağlığı açısından 10-15 dakika süren geçici bir izolasyon uygulandı" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Bakanlığı\'ndan Fazıl Say\'a ambargo!

SONRAKİ HABER

Yemen\'de Husilere el Kaide saldırısı: 20 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...