19 Ekim 2014 23:42

IŞİD'den rakip cihatçıya Urfa operasyonu!

Suriye'deki silahlı gruplardan Liva Tuvar Rakka’nın lideri Ebu İssa’nın Urfa’da IŞİD militanlarınca kaçırılmak istendiği, İssa’nın olayda vurularak yaralandığı öne sürüldü.

IŞİD\'den rakip cihatçıya Urfa operasyonu!
Paylaş

Suriye'deki silahlı gruplardan Liva Tuvar Rakka’nın lideri Ebu İssa’nın Urfa’da IŞİD militanlarınca kaçırılmak istendiği, İssa’nın olayda vurularak yaralandığı öne sürüldü.

Daily Telegraph’tan Ruth Sherlock’un haberine göre Kobanê’de YPG ve ÖSO’ya bağlı bazı grupların oluşturduğu ‘Fırat Volkanı’yla beraber savaşan gruplardan biri olan Liva Tuvar Rakka’nın liderine yönelik kaçırma girişiminin Cuma günü gerçekleştiği öğrenildi.

Liva Tuvar Rakka’nın sözcüsü Ahmed Abdulkadir’in anlatımına göre Ebu İssa ve oğlu Ammar, Urfa merkezde Türkiyeli yetkililerle yaptıkları görüşmelerin ardından kaldıkları eve doğru ilerlerken IŞİD militanlarına bağlı araçlarla önleri kesildi. Örgütün komutanlarından Abo Ayham’ın iddiasına 4 silahlı kişi tarafından araçtan indirilmeye çalışılan Ebu İssa’nın şoförü de IŞİD’lilerle ortak hareket etti. Ebu İssa’nın, yol IŞİD’liler tarafından kapatılınca şoföre geri dönmesini söylediği ancak şoförün motoru durdurduğu belirtildi.

Ebu İssa’nın yüzleri açık olan 2 IŞİD üyesini tanıdığı ifade edildi. Örgüt üyelerinin Ebu İssa ve oğlunu sınırdan Suriye’ye kaçırmak için son sürat ilerlediği ancak sınırda artırılan TSK varlığının kaçırma girişimini engellediği aktarıldı.

IŞİD’LİLER GÖZALTINDA

Ebu İssa’nın uzun süredir IŞİD’in hedefinde olduğu belirtiliyor.

Geçmişte el Kaide bağlantılı el Nusra Cephesi ile ortak hareket eden örgütün ABD planı çerçevesinde Türkiye’de eğitilmesi planlanan ve ‘ılımlı’ denilen gruplardan biri olduğu ifade ediliyor. Kaçırma girişiminde bulunan IŞİD üyeleri ve Ebu İssa’nın şoförünün polis tarafından gözaltına alındığı aktarıldı.

‘URFA’DA RAHATÇA YAŞIYORLARDI’

Daily Telegraph haberinde, olayın, IŞİD’in sınır kenti Urfa’da ne kadar rahat bir şekilde operasyon yapabildiğinin bir göstergesi olduğu yorumuna yer veriliyor.

Haberde görüşlerine yer verilen ve ismi açıklanmayan bir Suriyeli, bahsedilen 4 IŞİD’linin “Urfa’da çok rahat bir yaşam sürdüğünü, restoranlarda serbest bir şekilde yemek yediğini, kafelerde oturduğunu ve kimsenin onlara karışmadığını” öne sürüyor.

Örgütün sözcüsü Ahmed Abdulkadir, MİT’e bildikleri IŞİD üyelerinin kimliklerini verdiklerini, MİT’in ise kendilerine “Merak etmeyin. Onları izliyoruz” dediğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu provokasyon çağrısı yapıyor

SONRAKİ HABER

Öz İplik-İş’teki yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...