19 Ekim 2014 22:37

İspanyol hemşire Ebola'yı yendi

Afrika dışında Ebola'ya yakalanan ilk hasta olan İspanyol sağlık çalışanının virüsü yendiği açıklandı. 6 Ekim'de Madrid'deki 3. Carlos Hastanesi'ne kaldırılan Teresa Romero'nun son testinin negatif çıktığı belirtildi.

İspanyol hemşire Ebola\'yı yendi
Paylaş

Afrika dışında Ebola'nın insandan insana geçtiği ilk hasta olan İspanyol hemşirenin virüsü yendiği açıklandı.

6 Ekim'de Madrid'deki 3. Carlos Hastanesi'ne kaldırılan Teresa Romero'nun son testinin negatif çıktığı belirtildi.

İspanya hükümetinden yapılan açıklamada Romero'nun ilerleyen saatlerde bir teste daha tabi tutulacağı, durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Teresa Romero, Mart ayından bu yana Batı Afrika'da 4 bin 500'den fazla insanın ölümüne neden olan son Ebola salgınında Afrika dışında hastalığa yakalanan ilk isim olmuştu. 44 yaşındaki hemşire, Batı Afrika'daki görevlerinden dönen 2 misyoneri tedavi ettikten sonra hastalığa yakalanmıştı. Misyonerler İspanya'ya geldikten kısa süre sonra yaşamını yitirmişti.

Ebola teşhisi konmadan önce Romero'nun kocası dahil 15 kişiyle temas ettiği tespit edildi. Söz konusu kişiler henüz Ebola semptomları göstermedi ancak gözetim altında tutulmaya devam ediliyorlar.

Virüs bulaşan kişide hastalık belirtilerinin ortaya çıkması iki ila 21 gün arasında bir süre alıyor. Vücut sıvısıyla bulaşan hastalığın ölüm oranı yüzde 70. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zafer Cömert gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kuzey ve Güney Yemen’e doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa