19 Ekim 2014 19:49

Muğla'nın 3 ayrı bölgesinde orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, tüp patlaması sonucu bir evde başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangında kızılçam ormanlarıyla kaplı geniş bir alan zarar gördü. Muğla Seydikemer ve Ula'da da yangın çıktı.

Muğla\'nın 3 ayrı bölgesinde orman yangını
Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, tüp patlaması sonucu bir evde başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangında kızılçam ormanlarıyla kaplı geniş bir alan zarar gördü. Yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi. Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan alevlere karadan ve havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte yangına karadan müdahale yapılırken sabah saatlerinde iki helikopter de çalışmalara katıldı.

Seki Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 17.30 sıralarında bir evde başlayan yangın yakındaki ormana sıçradı. Yangını görenler, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 6 ilk müdahale aracı, 16 arazöz ve 160 kişilik yer ekibi ve Marmaris Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 6 itfaiye aracı karadan; iki helikopter de havadan müdahale etti.

Rüzgârın etkisiyle kontrol altına alınamayan alevlere, havanın kararmasıyla sadece karadan müdahale edildi. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine evlerin bulunduğu bölgede arazözlerle önlem alındı.

Yangına Marmaris Orman İşletmesinin yanı sıra Aydın, Denizli ve İzmir'den takviye gelen orman ekipleri de müdahale etti. Vatandaşlar yangına müdahale eden ekiplere su ve gıda maddesi verdi. Yangın nedeniyle Ormanlık alanın içerisinde bulunan bir sitede tedbir amaçlı boşaltma işlemi gerçekleştirildi. Yangında iki itfaiye eri de dumandan etkilenerek, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangın  sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte iki helikopter de çalışmalara katıldı. Söndürme çalışmaları sürerken, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi.


SEYDİKEMER'DE DE YANGIN

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü.



Seydikemer’in Karadere Mahallesi’ndeki Karadere Plajı’na 1 kilometre mesafede, okaliptüs ve akasya ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına, Seydikemer ve Fethiye’den gelen 13 arazöz ve 70 orman işçisiyle müdahale edildi. Ekipler yetersiz kalınca Antalya’nın Kumluca İlçesi’nden takviye ekip talebinde bulunuldu. Bölgeye sevk edilen ekipler 50 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin edilen yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin çalışmalarına çevredeki vatandaşlar da destek verdi. 

Yangın gece boyu devam etti.

Seydikemer, Fethiye ve Antalya'nın Kumluca İlçesi'nden gelen yangın söndürme ekiplerinin müdahalesinin ardından devreye iş makineleri girdi. Yangın alanının çevresi sarılırken ekipler 2 ayrı noktada süren yangına müdahale ediyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler yangını kontrol altına almakta güçlük çekiyor.


ULA'DA SAZLIK YANGINI

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde çeşitli kuş türlerinin yoğun olarak yaşadığı sazlıkta yangın çıktı. Akşam saatlerinde çıkan yangın karadan itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmesine rağmen kontrol altına alınamadı.



Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından 2011 yılı Haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Akyaka Mahallesinde sazlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler 500 dönümlük sazlık alanı sardı. Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor. Sazlıktaki birçok hayvana ait yuvalar ise kül oldu. Akyaka'nın üzeri yangın nedeniyle dumanlarla kaplandı. Aynı alanda geçen yıl yangın çıkmış ve sazlık alandaki sazlıkların büyük bölümü yanmıştı. (MUĞLA)


ADANA'DA KIZILÇAM ORMANI YANDI

Adana'nın Kozan ilçesinde kızılçam ormanında yangını çıktı.

Yangın, gece saatlerinde Durmuşlu Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında çıktı.  Kozan Orman İşletme Müdürlüğü, rüzgarın etkisiyle ilerleyen yangına, 11 arazös, 2 su tankı, 3 ilk müdahale ekibi, 6 kamyonet, 13'ü teknik olmak üzere 93 personel ile müdahale ediyor. Söndürme çalışmaları için çevre ilçelerden de destek istendiği bildirildi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Suruç\'a giden kadınlar deneyimlerini paylaştı

SONRAKİ HABER

Demba Ba ile coşan Beşiktaş liderliğini sürdürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...