19 Ekim 2014 19:12

Press TV muhabirinin ölümünde soru işaretleri

Suruç'ta beton mikseriyle çarpıştığı belirtilen otomobilde bulunan Lübnan asıllı ABD’li gazeteci 30 yaşındaki Serena Shim hayatını kaybetti. Shim 2 gün önce AKP’li yetkililer ve MİT tarafından ajanlıkla suçlandığını duyurmuştu. Shim’in şaibeli bulunan ölümü tepki çekerken, Press TV’den “Olayı aydınlatın” çağrısı geldi.

Press TV muhabirinin ölümünde soru işaretleri
Paylaş

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde beton mikseriyle çarpıştığı belirtilen otomobilde bulunan Lübnan asıllı ABD’li gazeteci 30 yaşındaki Serena Shim hayatını kaybetti. Shim 2 gün önce AKP’li yetkililer ve MİT tarafından ajanlıkla suçlandığını duyurmuştu. Shim’in şaibeli bulunan ölümü tepki çekerken, Press TV’den “Olayı aydınlatın” çağrısı geldi.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Aligör Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İran'dan yayın yapan Press TV muhabiri ABD vatandaşı Serena Shim ve kameraman Judy Irısh'in içinde bulunduğu kiralık otomobil, sürücüsü ve plakası bilinmeyen beton mikseri ile çarpıştı. Kazada Serena Shim olay yerinde hayatını kaybederken, kameramanı Judy Irısh ise yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri Irish'i ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürdü. Shim'in cesedi ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga konuldu. Serena Shim ile Judy Irish'in bir süreden bu yana Kobanê'deki gelişmeleri izlemek üzere Suruç'ta bulundukları öğrenildi.

Evli ve 2 çocuğu bulunan Shim, Suriye sınırını geçen cihatçı militanları haberleştirdiği için AKP hükümetinin kendisini ajanlıkla suçladığını ancak kendisinin bir gazeteci olarak işini yaptığını söylemişti.

MİKSER SÜRÜCÜSÜ SEBEST BIRAKILDI

Kazanın ardından gözaltına alınan ve uzun süre ismi açıklanmayan beton mikserinin sürücüsü Şükrü Salan serbest bırakıldı.

Serena Shim'in içinde bulunduğu kameraman Judy Irish yönetimindeki 31 AES 18 plakalı otomobil ile çarpışan 34 NGN 42 plakalı beton mikseri kullanan Şükrü Salan, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadesinde normal hızla giderken, karşı yönden gelen otomobilin kontrolden çıkarak kendisine çarptığını savundu. Salan, "Kendi güzergahımda gidiyordum. Bu sırada çok hızlı gelen otomobil kontrolden çıktı. Kendi şeridinden çıkarak benim aracımın altında kaldı" dedi. Salan, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

PRESS TV: AYDINLATILSIN

Öte yandan Shim’in ajanlıkla suçlanmasının ardından şaibeli bulunan bir kazada ölmesi soru işaretleri uyandırdı. Press TV'ye konuşan Shim’in ailesi kızlarının başına gelenin normal bir kaza olmadığına inandıklarını aktardı. Shim ailesi Türkiyeli yetkililerden şüphelendiklerini ifade ederek olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Press TV yetkilisi Hamid Reza Emadi de Türkiye hükümetine çağrı yaparak Serena’nın başına tam olarak ne geldiğinin ortaya çıkarılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

\'Tampon bölgeye hayır, barış için acil adım\'

SONRAKİ HABER

Bağdat\'ta Şii\'lere ait camide intihar saldırısı: 15 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...