19 Ekim 2014 14:55

Yol-İş’te delegelere rüşvet iddiası

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nde örgütlü olan Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube üyeleri yönetim seçimlerini yapmak üzere bağlı bulunan sekiz işyerinde delege seçimlerini yaptı.

Yol-İş’te delegelere rüşvet iddiası
Paylaş

Ferhat KİŞ
Kayseri


Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nde örgütlü olan Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube üyeleri yönetim seçimlerini yapmak üzere bağlı bulunan sekiz işyerinde delege seçimlerini yaptı.
Mevcut yönetimin itirazı ile tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimlerinde ise mevcut başkan Adem Özukatan tarafından delegelere rüşvet verildiği iddiaları seçimlere damgasını vurdu.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nde örgütlü Yol-İş Kayseri 1 No’lu Şube yeni yönetim seçmek üzere kongresini topluyor. Toplam sekiz işyerinin bağlı olduğu şubede, Adem Özokutan başkanlığındaki mevcut yönetim ile Atilla Özmen yarışıyor. Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı işyerleri olan Kayseri, Yozgat, Develi, Boğazlıyan, Niğde, Pınarbaşı, Nevşehir, Kırşehir toplam sekiz iş yerinde yapılan delege seçimlerinde mevcut sendika yönetimi 5’e 3 delege seçimlerini kaybetmişti. Muhalefette bulunan Atilla Özmen’in kendi işyeri olan Pınarbaşı’nda bulunan 62 Karayolları Şefliği’nde 2 Ekim’de yapılan seçimleri muhalefetin kazanmasına mevcut şube yönetimi itiraz ederek seçimlerin tekrarlanmasını istedi. Yol-İş Genel Merkezi de Pınarbaşı seçiminin 21 Ekim’de tekrarlanmasına karar verdi.

DELEGELERE RÜŞVET BELGELENDİ


Mevcut şube yönetimine karşı sekiz bölge şefliğinde yapılan seçimlerde Pınarbaşı 62. Şube Şefliği’nde 21 Ekim’de tekrar edilmesi kararlaştırılan seçimlere az bir zaman kala Pınarbaşı otobüs terminalinde polisin yaptığı baskınla içinde Yol-İş 1 No’lu Şube’ye ait oy pusulaları ve para bulunan bir paket ele geçirildi. Savcılık bir süredir mevcut yönetimi teknik takibe almıştı ve bunun üzerine yapılan baskınla olay ortaya çıktı. Ele geçirilen pakette, 62. Şefliği’ne ait delege listesi, mühürlü oy pusulaları ve yüklü miktarda para bulunduğu gelen bilgiler arasında. Olay değerlendiren işçiler bunun mevcut yönetimin seçimleri kazanmak için başvurduğu hile olduğunu belirttiler. Ele geçirilen delillerin savcılıkta olduğunu belirten muhalifler, ellerinde başka delillerin de olduğunu belirterek bu delillerle davaya müdahil olacaklarını belirttiler.

İddialarla ilgili aradığımız Adem Özokutan, Evrensel’den aradığımızı söyleyince trafikte olduğunu söyleyerek telefonunu kapattı.  
 

ÖNCEKİ HABER

İş kazalarına \'kurban\' önlemi

SONRAKİ HABER

2015 bütçesinde milletvekillerine kıyak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa