19 Ekim 2014 14:19

İş kazalarına 'kurban' önlemi

Adana'da, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Seçil Özkılınç, iş güvenliğine para ayırmadığı halde, personeli iş kazası geçirmediği için her ay şükür kurbanı kesen işverenler olduğunu söyledi.

İş kazalarına \'kurban\' önlemi
Paylaş

Adana'da, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Seçil Özkılınç, iş güvenliğine para ayırmadığı halde, personeli iş kazası geçirmediği için her ay şükür kurbanı kesen işverenler olduğunu söyledi.

İş güvenliği uzmanlarının, denetledikleri işverenden maaş almalarının denetimi imkansız hale getirdiğini belirten Seçil Özkılınç, son dönemde yaşanan büyük iş kazalarının ardından iş güvenliğinin öneminin arttığını belirtti.

İş güvenliği uzmanlarının görevini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Özkılınç; “Ancak iş güvenliği uzmanının maaşını, işverenden alması çok büyük bir handikap. Bu uzmanın işini büyük ölçüde zorlaştırıyor. Neredeyse işini yapamaz hale getiriyor"

'BÜYÜK BÖLÜMÜ ÖNEM VERMİYOR'

Bazı işverenlerin iş güvenliği ile ilgili hiç bir çalışma yapmadığını belirten Özkılınç şöyle konuştu; "İşverenlerin büyük bölümü, iş güvenliğine hiç bir şekilde önem vermiyor. İş kazası olmadığı için her ay kurban kesen işletmeler var. En son iş görüşmesi için gittiğim bir iş yerinde, işçilerin giyimi hiç bir şekilde çalışmaya uygun değildi. İş elbisesi, gözlük, korumalı ayakkabı yok. Bize işletmeyi gezdiren kişiye bunun nedenini sorduğumda bana, 'biz ayakkabılarını da, kıyafetlerini de aldık. Ancak onları bayramda giyiyorlar' dedi. Ben de ona, 'Kaza yaşanmaması çok ilginç bir durum' deyince bana dönüp, 'Biz işletmemizde bir şey yaşanmadığı için her ay kurban kesiyoruz' dedi. Ben de kendileri ile çalışamayacağımı söyleyip ayrıldım. Türkiye'de ne yazık ki bu şekilde çalışan işyerleri de var." (ADANA)
 

ÖNCEKİ HABER

KCK\'den AKP Hükümeti\'ne \'somut adım\' uyarısı

SONRAKİ HABER

Yol-İş’te delegelere rüşvet iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...