19 Ekim 2014 10:22

Kobanê eyleminde yaralanan Kaçeroğlu yaşamını yitirdi

İzmir'deki IŞİD saldırılarını protesto eyleminde polis ve ülkücülerin silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda başından ağır yaralanan Ekrem Kaçeroğlu, yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Kobanê eyleminde yaralanan Kaçeroğlu yaşamını yitirdi
Paylaş

İzmir'deki IŞİD saldırılarını protesto eyleminde polis ve ülkücülerin silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda başından ağır yaralanan Ekrem Kaçeroğlu, yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

IŞİD saldırılarına karşı alanlara çıkarak Kobanê direnişine destek veren ancak polis ve ülkücüler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşamını yitiren yurttaşlara bir yenisi eklendi. İzmir'de 7 Ekim günü IŞİD saldırılarını protesto eylemine katılan ve polis ile ülkücülerin silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda başından ağır yaralanan Ekrem Kaçeroğlu, yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen protesto eylemine katılan 3 çocuk babası Kaçeroğlu, yapılan silahlı saldırıda kulak arkasına isabet kurşunla ağır yaralanmıştı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 12 gündür yaşam mücadelesi veren Kaçeroğlu'nun geçtiğimiz hafta beyin ölümünün gerçekleştiği ancak ümidini yitirmeyen ailenin hastanedeki bekleyişini sürdürdüğü belirtildi. 12 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Kaçeroğlu'nun kalbinin de durması ile sabaha karşı yaşamını yitirdiği bilgisi hastane yetkilileri tarafından aileye bildirildi.

Kaçeroğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

BİNLER UĞURLADI

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan onlarca araçlık konvoyla alınan Kaçeroğlu'nun cenazesine PKK ve KCK bayrakları sarıldı. Kaçeroğlu'nun cenazesinin bulunduğu konvoy,Çamkule Merkez Camii'nde, HDP ve DBP İzmir il yöneticileri, TAYD-DER İzmir yönetimi, YAKAY-DER İzmir il yönetimi, İzmir Barış Anneleri Meclisi ve ailesi tarafından karşılandı. "Şehid namırın", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Biji serok Apo", "Katil Erdoğan", "Ekrem yoldaş ölümsüzdür" sloganları ile karşılanan cenaze, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra gençlerin Altındağ Mahalle Mezarlığı'na götürüldü., "Şehid namırın Ekrem Kaçeroğlu ölümsüzdür" yazılı pankartın açıldığı yürüyüş sırasında Kaçeroğlu Ailesi'nin oturduğu evin önünden geçilirken saygı duruşu yapıldı.

Mezarlıkta yapılan konuşmaların ardından defin işlemi gerçekleştirirken, polisin de bölgede yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti.  (İzmirDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Konya-Bağdat hattında bir istasyon

SONRAKİ HABER

Kobanêliler en çok ilaç talep ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...