18 Ekim 2014 22:16

AKP örtüyor takip sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türkiye’yi sarsan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilili verdiği takipsizlik kararına muhalefetten sert tepki geldi.

AKP örtüyor takip sürüyor
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türkiye’yi sarsan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilili verdiği takipsizlik kararına muhalefetten sert tepki geldi.

Aralarında bakan çocukları, Rıza Sarraf gibi isimlerin bulunduğu 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararının AKP Hükümeti’nin baskısı sonucu alındığına dikkat çeken CHP, yarın tüm illerde eylem yapacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizlik kararını kınadı. CHP Malatya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Ağbaba 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarının Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğuna ve hırsızların serbest bırakıldığına değindi. Ağbaba, yolsuzluğu, “Evden taşınan milyonlarca doları nereye koyacaklar? Telefon kayıtlarını, görüntüleri nereye koyacaklar?  Bu pisliği nasıl temizleyecekler? Madem hepsi temizdi neden 4 bakan ve banka genel müdürü  neden  istifa etti” sözleriyle eleştirdi. Ağbaba, yolsuzlukların hesabının sorulması için, parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, “Reza’dan para yiyen, haksız zenginleşen bakan ve siyasetçilerden hesap soracağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına verilen takipsizlik kararına ilişkin il başkanlıklarına gönderdiği genelge ile yarın adliye binalarına, illerdeki adalet saraylarına “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenk konulmasını istedi.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “CHP, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının sıfırlanmasını ‘Adaletin Kara Günü’ ilan etti” denildi.

'17- 25 ARALIK HIRSIZLAR HAFTASI OLSUN'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması ile ilgili olarak paylaşımda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mesajında “Tüm olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası “Hırsızlar Haftası" olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi'nde kutlansın” ifadelerini kullandı.

HSYK’DAN SONRA GELMESİ TESADÜF DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise takipsizlik karanının, HSYK seçimlerinden hemen sonra gelmesinin tesadüfi olmadığına dikkat çekti.

BAHÇELİ’DEN TEPKİ

MHP’nin geleneksel belediye başkanları toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, 17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. AKP’yi 17-25 Aralık operasyonları ile eleştiren Bahçeli, “ Haram yiyen aranıyorsa, 17-25 Aralıkta suçüstü basılan faillere bakın, rüşvet ve yolsuzluk çeteleri, kara paracılar altın kaçakçıları, kutucular, kasacılar, arazi yağmacıları, hazine hortumcuları AK Parti’yi hücrelerine kadar ele geçirmiştir. Villada para eritemeyen soyguncular, AK Partinin belgeli ve ispatlı hırsızları olarak tarihe geçmiştir. Çok şükür çiğ süt içmediğimiz için karnımızda da ağrı yoktur” dedi.

KAVİLİ: MUKTEDİRLER HESAP VERECEK

İstanbul  Barosu Avukat Hakları Merkezi Yöneticisi Avukat Ömer Kavili yolsuzluk soruşturmasının kapatılmasını eleştirdi. Siyasal gücün el değiştirdiğinde önceki örneklerinde olduğu gibi hesap verme mekanizmasının işleyeceğini belirten Kavili şöyle konuştu: “Hukuk düzeni açısından şu andaki muktedirler, yetkili memurlar takipsizlik kararı vermiş olabilir. Siyasal güç, el değiştirdiğinde tıpkı önceki siyasal güç sahiplerinin nasıl ki hesap vermesini biz yaşadıysak günümüzün muktedirleri de gün gelecek  hesap verecek. Bunun hukuk boyutu şudur; dosyaya yeni bir delil ortaya çıktığında soruşturma yeni baştan açılacaktır. Çünkü hukukta kesinlik yoktur. Böyle olunca eğer ‘şu andaki deliller soruşturma açmaya yetmiyor’ diye takdir yetkisini kullananlar var ise, ortaya yeni deliller ortaya çıktığında elbette suç işleyen şebekelerin içinden itirafçılar ortaya çıktığı takdirde sıfırlayacak yer bulamayacaklar.”

SAVCI AKKAŞ’IN İHRACININ İSTENDİĞİ DOĞRU MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve Tekirdağ’a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihracının istendiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve Tekirdağ’a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş ile ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda 25 Aralık soruşturmasını Savcı Muammer Akkaş’tan devralan İstanbul Cumhuriyet Savcısının verdiği takipsizlik kararının soruşturmaya dayanak olduğunun belirtilerek ve şüphelilerin Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili girişimlerinin olmadığının gerekçe gösterilerek Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihracının istendiği iddiası doğru mudur?

9 Ekim 2014 tarihinde Etiler Polis Yüksek Okulu resmen kapatılmasından birkaç gün sonra Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihraç edilmesinin istendiği bir raporun Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından hazırlandığı iddiası tesadüf müdür?

Gerçek amaç, bundan sonra 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını yürüten ve başlatan savcı ve hakimlerin mesleklerinden ihraç edilmelerinin sağlanması mıdır?​”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ölen işçide MERS virüsü tespit edildi

SONRAKİ HABER

Gençlerin ağzındaki baklayı çıkarmanın 28 yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...