18 Ekim 2014 22:05

Ölen işçide MERS virüsü tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, çalıştığı Suudi Arabistan’dan hasta dönen bir kişinin, MERS virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Ölen işçide MERS virüsü tespit edildi
Paylaş

Sağlık Bakanlığı, çalıştığı Suudi Arabistan’dan hasta dönen bir kişinin, MERS virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Ölen kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı uçaktaki yolcu ve mürettebatın bilgilerine ulaşılarak vatandaşların aile hekimlerine, yabancı uyrukluları ise konsolosluklara bildirme çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada; “Hatay nüfusuna kayıtlı olup, Suudi Arabistan’a çalışma amacıyla giden bir vatandaşımız Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Hastadan alınan örneklerin Bakanlığımız Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında yapılan analiz sonucuna göre söz konusu hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edilmiştir. Yapılan araştırma sonucunda Suudi Arabistan’da çalışan hastanın, Türkiye dönüşü öncesinde son 10 gündür devam eden sağlık şikayetleri olduğu saptanmış olup, 06.10.2014 tarihinde Türkiye’ye döndüğü ve uçaktan indikten sonra doğrudan özel bir sağlık kuruluşuna başvurduğu bilgisi alınmıştır. Hastamız 11.10.2014 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Hastadan alınan örneklerin incelenmesi sonucu MERS-CoV olduğu 17.10.2014 (bugün) anlaşılmıştır” denildi.

TEMAS EDENLER ARANIYOR

Hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edildikten sonra derhal Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü ile temasa geçildiği ifade edilen açıklamada, hastanın ailesi ve sağlık personeli dahil tüm temaslı kişilerin tespit edilerek gerekli bilgilendirmenin yapılması istendiği belirtildi.

ÖLÜMCÜL BİR HASTALIK

MERS virüsü son zamanlarda yoğun endişeye yol açan corona virüs enfeksiyonudur. Hastalığa yol açan virüs MERS-CoV’dır. Bu virus 2012 yılında Suudi Arabistan’da tespit edildi. Yakalanan hastaların yaklaşık yarısı hayatını kaybetti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in intihar saldırısı girişimleri boşa çıkarıldı

SONRAKİ HABER

AKP örtüyor takip sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...