18 Ekim 2014 19:02

Galatasaray Sneijder’ın golleriyle kazandı: 2-1

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 6. hafta derbi maçında Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi ev sahibi Galatasaray, 2-1 kazanarak puanını 13'e çıkardı.

Galatasaray Sneijder’ın golleriyle kazandı: 2-1
Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. haftasındaki Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbiyi sarı kırmızılı ekip Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in golleriyle 2-1 kazandı. Fenerbahçe'de Bruno Alves 53. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, sarı lacivertli ekibin tek golünü Alper Potuk kaydetti.

8. dakikada Fenerbahçe'den Kuyt'ın sağ kanattan yaptığı ortada Alper Potuk'un kafa vuruşu Melo'dan geri döndü.

18. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Meireles'in cezasahası dışından sert şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı.

19. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasında topla buluşan Kuyt'ın ortasında topla buluşan Emenike'nin dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Kalan dakikalarda da iki takımın çabası gol getirmedi ve mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı.

46. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada savunmanın arkasına sarkan Olcan, daha müsait durumdaki Sneijder'i gördü. Hollandalı futbolcunun vuruşunu kaleci Volkan iki hamlede kontrol etti.

53. dakikada Fenerbahçe'de Bruno Alves kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikada ikili mücadelede Dzemaili'ye sert giren Alves, hakem Cünayt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

57. dakikada gelişen Galatasaray atağında Olcan Adın'ın çaprazdan sert şutu yan direkten oyun alanına geri döndü.

63. dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında altı pas içinde topla buluşan Kadlec'in yakın mesafeden kafa vuruşu üstten auta çıktı.

 65. dakikada Sneijder'in cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

85. dakikada Emre Çolak'ın soldan cezasahasına ortasında Umut Bulut'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.

88. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada cezasahası dışında topla buluşan Sneijder, sert bir vuruşla kaleci Volkan'ı mağlup etti. 1-0.

90+1. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada aynen birinci golde olduğu gibi cezaalanı dışında topla buluşan Sneijder, düzgün ve sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0.

90+5. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Bu dakikada Hasan Ali Kaldırım, sol çizgi üzerinden kaptığı topla cezaalanına yöneldi. Arka direkte topla buluşan Alper Potuk, durumu 2-1 yaptı. Galatasaraylı oyuncular, bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiği ve taca çıktığı yönünde itiraz ettiler ama hakem itibar etmedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

PRANDELLİ İLK ÖNCE KULÜP DOKTORLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Prandelli, takımdaki eksik ve sakat oyuncuları derbiye yetiştirdiği için kulüp doktorlarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Öncelikle kulüp doktorları ve fizyoterapistlere teşekkür etmek istiyorum. Burak sakattı, iyileştirdiler. Olcan sakattı, iyileştirdiler. Melo hastanelik olmuştu, iki günde iyileştirdiler. Onu da maça yetiştirdikleri için kulüp doktorlarına teşekkür ediyorum."

Bir gazetecinin "İki gol atan Sneijder'in alacağı konusu yazılıp, tartışıldı. Acaba alacakları ödendi de bugünkü performansında bu etkili oldu mu" şeklindeki sorusu üzerine İtalyan teknik adam, "Bu tür maçlarda futbolcular parayı düşünmez. Sneijder'ın performansında paranın etkisi yok" yanıtını verdi.

Taktiksel anlamda oyun anlayışlarını geliştirdikçe maksimum seviyeye ulaşacaklarını vurgulayan Prandelli, "İlk yarı sonunda taktiksel anlamda üç eksiği giderdik ve ikinci yarıya daha iyi başladık. Bazı alışkanlıklar var Türkiye'de. Bilgi eksikliği olduğunu hissediyorum. Bazı alışkanlıkları değiştirip, geliştirip daha da iyi oynayacağımıza inanıyorum. Sneijder'ı ileride başlatırsak, rakip için Sneijder'ı hedef haline getiriyoruz. Yavaş yavaş Sneijder'ı ileri taşıyarak etkinliğini artırıyoruz" şeklinde konuştu.

Taraftarlarından destek de isteyen Cesare Prandelli, "Her zaman isterim ki taraftarlarımız bizimle olsun. Ama maalesef bazen istenilen olmadığından olumsuz tavır da oluyor. Futbolcularım iyi niyetli ve çalışkan. Taraftarlarımız onları desteklemeye devam etmeli" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin üç yıldır aynı takımla oynadığını ve oturmuş bir takım olduğunu da sözlerine ekleyen Prandelli, "Biz de yavaş yavaş bunları başaracağız" dedi.

İSMAİL KARTALGALATASARAY'I TEBRİK EDİYORUM, AMA MAÇI HAK EDEN TARAF BİZDİK


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise hafta başından beri derbiye çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "İlk 45 dakikaya iyi başladık, oyun kontrolümüzde gidiyordu. Dengeli gibi olsa da oyun bizim kontrolümüzdeydi. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı. Kırmızı kartla eksik kaldık. Yine de dengeliydi oyun ve kontrol bizdeydi, haddimizi bilerek oynadık. Sonuçta Galatasaray ile deplasmanda oynuyorsunuz. Sneijder güzel goller attı. Galatasaray'ı tebrik ediyorum, ama maçı hak eden taraf bizdik. Bir anlık kontrolsüz giriş ve kırmızı kart ile takımın kaderi ile oynayabiliyorsunuz. Biz her geçen gün gelişen bir takımız. Geliştiğimizi görüyorum. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız" diye konuştu.

Kartal, Bruno Alves 'in kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili, "Bruno Alves kariyerli bir oyuncu. Ölü bir noktada kırmızı kartla atılması iyi bir şey değil. Herhalde aşırı kazanma hırsından olabilir" ifadesini kullandı.

İlk 11'de Emmanuel Emenike'yi oynatmasıyla ilgili de teknik direktör İsmail Kartal, "Emenike'yi oynatma kararımdan memnunum. Gol atamamış olabilir ama ne kadar etkili olduğunu ve pozisyon oluşturduğunu gördünüz. Her maç rakibe göre oyuncu çıkarıyorum. Her maç bir oyuncu oynayacak diye bir kural yok. Rakibi analiz ediyoruz, ona göre tercih yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Sneijder'in attığı gollere de değinen Kartal, "Volkan'ın yediği gollerde sakatlığın etkisi yok. Sneijder bu ülkede o tür toplara en iyi vuran oyunculardan biri" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada yedekler arasında bulunan Diego Ribas ile ilgili de, "Mukaveleli oyuncumuzdur. Beş maçtır oynamıştır. Kendisine zamanı gelince, yeri gelince yine şans vereceğiz. Beklenen golleri de atacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)
 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçelilerden Passolig protestosu: Faşşolig almıyoruz

SONRAKİ HABER

IŞİD’in intihar saldırısı girişimleri boşa çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...