08 Temmuz 2011 09:17

Avrupa’daki ekonomik kriz intiharları artırıyor

AVRUPA’daki ekonomik kriz şiddetlenirken krizin etkileri de büyüyor.Araştırmalar, kriz döneminde Avrupa’da intiharlar artarken, antidepresanların kullanımında yüzde kırk civarında artarak patlama yaşandığını öte yandan da araba kullanma oranının düşmesiyle baraber ölümcül trafik kazalarının azaldığına dikkat &cce

Avrupa’daki ekonomik kriz intiharları artırıyor
Paylaş

AVRUPA’daki ekonomik kriz şiddetlenirken krizin etkileri de büyüyor.

Araştırmalar, kriz döneminde Avrupa’da intiharlar artarken, antidepresanların kullanımında yüzde kırk civarında artarak patlama yaşandığını öte yandan da araba kullanma oranının düşmesiyle baraber ölümcül trafik kazalarının azaldığına dikkat çekiyor. Para kaygısında dolayı antidepresan ilaç kullanımının son 4 yılda yüzde 40 arttığını vurguluyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne ait Avrupa’daki 10 ülkenin verilerine dayanarak yapılan ABD ve İngiliz uzmanlarının araştırmasına göre Avrupa’da 10 ülkeden 9’unda 2007 ve 2009 tarihleri arasında çalışma yaşında olan insanlar arasında intihar etme oranı yükseldi.

Lancet Dergisi’nde yayınlanan raporda, intihar etme oranının 65 yaşından sonra düştüğü ancak 65 yaş altındakilerde intihar oranlarındaki artışın yüzde 5 ve yüzde 17 arasında değiştiği belirtiliyor.

Öte yandan uzmanlar intihar oranını düşürmenin kilit noktası olarak sosyal güvenlik sistemini gösterirken, insanların iş bulmaları ya da onlara işlerini kaybetmemeleri için programlar sağlamanın onlara yardım etmekten çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de büyük projelere yolsuzluk freni

SONRAKİ HABER

İsveç’te sosyal devleti sinsice kaldırma planı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...