18 Ekim 2014 18:23

4 kentte 36 kişi tutuklandı

Kobanê ile dayanışma için yapılan protesto eylemleri sonrasında gözaltı ve tutuklama furyasının arkası kesilmiyor. 4 ilde gözaltına alınanlardan 36 kişi tutuklandı .

4 kentte 36 kişi tutuklandı
Paylaş

Kobanê ile dayanışma için yapılan protesto eylemleri sonrasında gözaltı ve tutuklama furyasının arkası kesilmiyor. 4 ilde gözaltına alınanlardan 36 kişi tutuklandı .

Mardin merkez ilçesi Artuklu’ya bağlı Saraçoğlu ve Yalımköy mahallelerinde bulunan bazı evlere yapılan polisin yaptığı baskınlarda gözaltına alınan 15 kişi emniyetteki ifadeleri ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 15 kişiyi tutukladı. Kızıltepe ilçesinde ise biri çocuk 3 kişi, Derik ilçesinde ise yine bir çocuk 3 kişi mahkeme kararıyla tutuklandı. Tutuklanmalara gerekçe olarak “örgüt üyesi olmak” iddiası gösterildi.

Erzurum’un Hınıs ilçesinde yapılan protesto eylemlerinin ardından polis, evlere yaptığı baskınlarda 11 kişiyi gözaltına aldı. 11 kişi de “örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildiler .

Antalya’da protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kişiden 5’i serbest bırakıldı. 8 kişi mahkemeye sevk edildi. SDP Antalya İl Yöneticisi Ali Çalışkan, “Kamu malına zarar vermek” suçlamasıyla tutuklanırken, 7 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Siirt’te önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan  aralarında DBP Siirt İl Saymanı M. Emin Sezek’in bulunduğu 7 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 3 kişiyi “Örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla tutukladı.

Diğer yandan önceki gün akşam saatlerine YPG’li Hüsamettin Ekinci’nin taziyesinden dönen İHD Siirt Şube yöneticilerinden Muhsin Beydoğan ile Dernek Üyeleri Abdullah Gök ve Halit Kaçar polislerce gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Görgü tanığı: Asker Demir’i hedef alarak vurdu

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afganistan\'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...