18 Ekim 2014 17:58

Çilesini beraber çektik kavgasını da beraber vereceğiz

Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali ve Kömür Ocağı çevresindeki köylüler Direniş çadırının 398. Gününde işçilere destek için traktörleriyle direnişe destek için toplandılar.

Çilesini beraber çektik kavgasını da beraber vereceğiz
Paylaş

Özelleştirme kapsamındaki Yatağan Termik Santrali ve Kömür Ocağı çevresindeki köylüler Direniş çadırının 398. Gününde işçilere destek için  traktörleriyle direnişe destek için toplandılar.

“Biz bu kurumlara tarlalarımızı, tokatlarımızı, evlerimizi hatta mezarlarımızı verdik.  Doğup büyüdüğümüz köylerimizi verdik anılarımızı terk ettik ama devlet diye itiraz etmedik sesimizi çıkartmadık. Şimdi de bu işyerlerini satıyorlar” diyen köylüler ‘kimin malını kime satıyorsunuz’ diye sordular

Ekmek yedikleri tarlaları, zeytinlikleri, bağ bahçelerini çocuklarının bu kurumlarda işe girmesi için verdiklerini belirten köylüler; “”Ama şimdi satıyorlar. Kimin malını kime satıyorsunuz?​” dediler
Enerji ve maden işçilerinin kendi evlatları, kardeşleri olduğunu vurgulayan köylüler şunları söyledi; “Bu mücadelede sonuna kadar onların yanındayız. Çilesini beraber çektik kavgamızı beraber vereceğiz. Köylülerle gelen muhtarlar da bu kurumların aynı zamanda kamu hizmeti verdiğini  biz köylüler olarak da bu kurumların dozerlerinden, Greyderlerinden  her zaman faydalandık ancak bu kurumlar  kalırsa faydalanmaya devam edeceğiz. Buraların satışına karşıyız işçilerin yanındayız.”

Basın açıklamasından sonra köylüler traktörlerin yanına geçerek  “İşçi köylü el ele mücadeleye” sloganı attılar. (Yatağan/EVRENSEL)



 

ÖNCEKİ HABER

Hükümet\'ten Öcalan\'ın durumuna ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de kadın cinayeti protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...