08 Temmuz 2011 09:16

Bitmek bilmeyen kan davası

PAKİSTAN’ın ekonomi ve ticaret merkezi 20 milyon nüfuslu Karaçi’de, Hindistan’daki göçmenler, Peştunlar ve Pakistan Halk Partisi taraftarları arasında uzun yıllara dayanan düşmanlık ve kan davaları nedeniyle meydana gelen çatışmalar can almaya devam ediyor.Ülkenin güneyindeki Karaçi’de, etnik ve siyasi k&

Bitmek bilmeyen kan davası
Paylaş

PAKİSTAN’ın ekonomi ve ticaret merkezi 20 milyon nüfuslu Karaçi’de, Hindistan’daki göçmenler, Peştunlar ve Pakistan Halk Partisi taraftarları arasında uzun yıllara dayanan düşmanlık ve kan davaları nedeniyle meydana gelen çatışmalar can almaya devam ediyor.
Ülkenin güneyindeki Karaçi’de, etnik ve siyasi kökenli çatışmalarda 15 kişi öldü. 3 gündür süren şiddetli çatışmalarda toplam 81 kişi hayatını kaybetti.
Karaçi Polis Müdürü Saud Mirza, kentin Haradar ve Orangi mahallelerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 15 kişinin öldürüldüğünü; siyasi ve etnik nedenlerden kaynaklanan şiddet olaylarında ise son günlerde 81 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik, bin kadar özel eğitimli askerin kentin hassasiyeti yüksek bölgelerine yerleştirildiğini fakat saldırganların araçlarla olay yerinden kaçtıklarını ve kentte şiddetin önüne geçmekte zorlandıklarını belirtti.
Bu arada Sind Eyaleti Valisi Seyid Kaim Ali Şah’ın, şiddet olaylarını durdurmak amacıyla kentin üst düzey yöneticileri, siyasi parti liderleri ve kanaat önderlerini toplantıya çağırdığı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkmenistan’da silah deposu havaya uçtu

SONRAKİ HABER

Çin’de büyük projelere yolsuzluk freni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...