08 Temmuz 2011 09:15

Türkmenistan’da silah deposu havaya uçtu

TÜRKMENİSTAN’ın başkenti Aşkabat’a 25 kilometre uzaklıktaki Abadan kenti yakınlarındaki silah deposunda patlama meydana geldi.Resmi makamlar patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını açıklarken, resmi olmayan kaynaklar 100 civarında ölü olduğunu bildiriyor. Patlamaya aşırı sıcakların sebep olduğu; olayda ise can ve mal kaybının o

Türkmenistan’da silah deposu havaya uçtu
Paylaş

TÜRKMENİSTAN’ın başkenti Aşkabat’a 25 kilometre uzaklıktaki Abadan kenti yakınlarındaki silah deposunda patlama meydana geldi.

Resmi makamlar patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını açıklarken, resmi olmayan kaynaklar 100 civarında ölü olduğunu bildiriyor. Patlamaya aşırı sıcakların sebep olduğu; olayda ise can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi. Depoda bolca miktarda havai fişekler ve diğer patlayıcı maddelerin bulunduğu kaydedildi. Devlet Başkanı Grbangulı Berdimuhamedov’ bakanlar kurulu üyeleri ve Milli Güvenlik Kurulu üyeleri ile olayı değerlendirmek üzere toplantı yaptığı belirtildi. Patlamanın ardından halk bölgeden tahliye edilirken, gerekli yardımların yapıldığı açıklandı. Küçük çaplı patlamaların devam ettiği olay yerinde soğutma çalışmaları yapılıyor.

Öte yandan, resmi olmayan kaynaklar ise, patlamanın olduğu bölgede 3 kilometre alana füze, patlayıcı maddeler düştüğünü; bazı binaların yıkıldığını; 100’den fazla ölü olduğunu belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da yangın var

SONRAKİ HABER

Bitmek bilmeyen kan davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa