17 Ekim 2014 18:35

Samsun'da termik santrale karşı mücadele toplantısı

TMMOB Samsun şubesinin çağrısıyla EMO toplantı salonunda termik santral toplantısı yapıldı. Toplantıya Terme, Gerze, Sinop Nükleere Karşı Platform aktivistleri ve Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri katıldı.

Samsun\'da termik santrale karşı mücadele toplantısı
Paylaş

TMMOB Samsun şubesinin çağrısıyla EMO toplantı salonunda termik santral toplantısı yapıldı. Toplantıya Terme, Gerze, Sinop Nükleere Karşı Platform aktivistleri ve Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri katıldı.

Toplantı, Terme'de faal OVM termik santralinin yanı başına kurulmak istenen 2. termik santrale karşı mücadele eden Termelileri temsilen Terme Çevre Platformu ile Gerze-Yaykıl köyünde termik santrali kurdurmayan Gerze halkının mücadele deneyimlerini aktarmak üzere YGÇEP temsilcileri ve Sinop NKP temsilcilerini bir araya getirdi.

Toplantıda söz alan konuşmacılardan YGÇEP sözcüsü Şengül Şahin Gerze halkının 7’den 70’e birleşerek ve her türlü oyunu boşa çıkararak gece gündüz nöbet tutarak mücadeleyi kazandığını,Terme halkının kazanması için ellerinden geleni esirgemeyeceklerini dile getirdi.

Ardından söz alan Yaykıl köyü muhtarı ise termikçi şirketin ilk önce muhtarı ,kaymakamı ve diğer ileri gelenleri kazanmaya çalıştığını, ancak kendisini halk seçtiği için halkla birlikte mücadelede aktif yer aldığını ve hiçbir rüşvete kanmadığını belirterek, "Gerze halkı dik durdu ve kazandı, siz de dik durursanız kazanırsınız" dedi.

Daha sonra ise Gerze Yaykıl köyünden Şükran isimli yurttaş, "Biz kadınlar olarak en önde mücadele ettik, gaza, copa birlikte karşı koyduk çünkü biz kendi yerimizi savunduk. Köyümüzün imamı bize katılmadı. Neymiş efendim memurmuş, biz de köylüler olarak bize böyle imam lazım değil dedik ve imamı köyümüzden sepetledik. Panzerlerin önüne kendimizi attık ama mücadeleden geri durmadık. Birlik olduk ve kazandık" dedi.

Konuşmalardan sonra 21 Ekim 2014 günü Terme ilçesinde termik santrale karşı halkı aydınlatma toplantısı yapılacağı açıklanarak herkes toplantıya davet edildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dağlarca 100 yaşında

SONRAKİ HABER

Öğrencilerin okuldan kaçmasına gres yağlı önlem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...