17 Ekim 2014 17:41

Van, işçi direnişinden olumlu haber bekliyor

Ankara’daki Vanlı İŞKUR işçilerinin mücadelesi sürüyor. Van’daki insanların verdikleri mücadeleyi yakından takip ettiğini ve olumlu beklentileri olduğunu belirten Ahmet Tatlı, “Bu beklenti karşılanmadığı takdirde Van’da da huzur ve refahın kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

Van, işçi direnişinden olumlu haber bekliyor
Paylaş

Ankara’daki Vanlı İŞKUR işçilerinin mücadelesi sürüyor.

Van’daki insanların verdikleri mücadeleyi yakından takip ettiğini ve olumlu beklentileri olduğunu belirten Ahmet Tatlı, “Bu beklenti karşılanmadığı takdirde Van’da da huzur ve refahın kalmayacağını düşünüyorum. Çünkü işten atılan 7 bin 200 kişi var, bakmakla yükümlü olanlarla birlikte bu rakam 75 bine çıkıyor. Buna esnafı şunu bunu da katığımızda bu sayı 150 bine kadar çıkıyor” diye konuştu. Polis ve devlet yetkililerinin kendilerine çok sayıda söz verdiğine değinen Tatlı, “Bize verilen sözler hiç bir şekilde karşılanmıyor” dedi.

İşten atılan 7 bin 286 kişiden 644’ünün kadın olduğuna dikkat çeken Nurcan Örper, sürekli polis şiddetiyle karşılaştıklarını belirterek. son yaşadıkları saldırıyı şöyle anlattı: “Sırtıma vurdular, orada bayılmışım. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Benim dışımda 14 arkadaşta oradaydı, hepsinin darp raporları var, hepsi şiddet görmüş durumda.”

Nurcan Örper son olarak kendilerinin 3 temsilci seçip Meclise gönderdiklerini ancak muhatap bulamadıklarını belirterek, “Biz size döneriz, dediler bir oyalama ile karşı karşıyayız bana göre biz seçim kurbanlarıyız, her seçim öncesi böyle bir oyalama var” dedi.

Turgay Bayat da “Bizi Abdi İpekçi Parkından çıkarmış olabilirler ama biz bugün Kızılay, yarın Sakarya, diğer gün Ulus Meydanı, başka gün Güven Park’ta olacağız. Biz istediğimizi alana kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz ve mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de sürgün protestosu

SONRAKİ HABER

YPG\'li Dilek \'PKK Diyarbakır sorumlusu\' zannıyla tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...