17 Ekim 2014 17:25

Quasar'da inşaattan düşen kişi taşeron firma sahibi çıktı

Şişli'de 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torun Center inşaatının yanındaki Quasar İstanbul'da 12. kattan zemine düşen Mehmet Akar yaşamını yitirdi.

Quasar\'da inşaattan düşen kişi taşeron firma sahibi çıktı
Paylaş

Şişli'de 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torun Center inşaatının yanındaki Quasar İstanbul'da 12. kattan zemine düşen Mehmet Akar yaşamını yitirdi.

Quasar İstanbul inşaatında, saat 15.00 sıralarında Mehmet Akar 12. kattan zemine düştü. Akar, olay yerinde hayatını kaybetti.

Ölen Mehmet Akar adlı kişinin işçi değil, inşaatta taşeron olarak çalışan şirketin sahiplerinden biri olduğu ve şantiye ekiplerini teftişi sırasında hayatını kaybettiği açıklandı.

İnşaatı gerçekleştiren Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi, iş kazasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mecidiyeköy'deki İnşaat projemizde, mekanik proje taşeronumuz olan şirketin alt taşeronu firmanın sahiplerinden Mehmet Akar, şantiye ekiplerini teftişi sırasında 11. kattaki demir korkuluk ve pervazlarla güvenlik altına alınmış şaft boşluğundan 5. kata düşmek suretiyle vefat etmiştir" denildi.

Açıklama şöyle:

"İstanbul Mecidiyeköy'deki inşaat projemizde bugün yaklaşık olarak saat 15.00'te mekanik proje taşeronumuz olan Birleşim Mühendislik Isıtma ve Soğutma San. ve Tic. Ltd. Şirketi'nin alt taşeronu olan 'Akar Tic. - Latif Akar Ltd Şti' firma sahiplerinden Mehmet Akar, şantiye ekiplerini teftişi sırasında henüz tam olarak anlaşılamayan bir sebeple, muhtemelen şantiye inşaatının 11. katından demir korkuluk ve pervazlarla güvenlik altına alınmış olan (50cm x 90cm genişliğindeki) bir şaft boşluğundan 5. kata düşmek sureti ile vefat etmiştir. Olayı aydınlatmaya yönelik daha detaylı incelemeler ilgili makamlarca yapılmaktadır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve firmasına başsağlığı diler, en derin üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşırız."

İnşaatın özel güvenlik görevlileri habercilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Hayatını kaybeden kişinin 40 yaşlarındaki ustabaşı Mehmet Akar olduğu, tesisat borusu işinde ustabaşı olarak görev yapan Akar'ın yapılan işi denetlerken,  boşluğa düştüğü öğrenildi.

Haberciler olay yerine yaklaştırılmazken, polisin incelemeleri sürüyor. (İSTANBUL)


İMAR PLANLARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Bianet'in haberine göre yıkılan Likör Fabrikası yerine yapılan Quasar gökdelenlerinin inşaatı ve satışları, projeyi mümkün kılan imar planı değişikliklerinin mahkeme tarafından “kamu yararı ve şehir planlama ilkelerine aykırı” olduğu gerekçesiyle Aralık 2013'te iptal edilmişti.

6. İdare Mahkemesi, kararında tescilli eserlere zarar verildiğini belirterek plan değişikliğinin şehrin anayasası hükmündeki 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndaki hükümlere uymadığını, parsel bazında yapılan değişiklik ile “Önemli bir nüfus ve yapı yoğunluğu getirilerek plan bütünlüğünün bozulduğunu”, bodrum katlarının emsale (toplam inşaat alanını belirleyen katsayı) dahil edilmemesi gibi imar yönetmeliğine aykırı yollarla nüfus yoğunluğunun arttırıldığını, trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu bir bölgede sıkışıklığın daha da artacağını tespit etmişti.

Quasar gökdelenleri, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’ya ait Şişli Likör Fabrikası arazisinin üzerinde, İsviçre kökenli Viatrans AŞ ile Meydanbey İnşaat ortak girişimi tarafından “arsa karşılığı gelir paylaşımı” modeliyle inşa ediliyor.

Quasar gökdelenlerini mimar Emre Arolat tasarladı. Sitesindeki bilgilere göre, iki kuleli proje kapsamında tamamı tarihi yarımada ve Boğaziçi manzaralı, 14 ve 40. katlar arasında yeralan, 116 m2 ve 518 m2 arasında değişen, toplam 215 özel daire var.

Quasar Istanbul projesindeki konutların metrekare birim fiyatları 6 bin dolar ile 11 bin dolar arasında değişiyor. Teslimlerin 2015 yılında yapılması planlanıyor. (BİA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık kabininde vurulduğu iğneden sonra öldü!

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri ek zam istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...