08 Temmuz 2011 09:08

Altun’a bir dava daha açıldı

HAKKINDA açılan davalar ve aldığı tehditler nedeniyle İsveç’e iltica eden Gazeteci Murat Altunöz yine davalık oldu. Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı haberler gerekçe gösterilerek Altunöz hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava aç

Altun’a bir dava daha açıldı
Paylaş

HAKKINDA açılan davalar ve aldığı tehditler nedeniyle İsveç’e iltica eden Gazeteci Murat Altunöz yine davalık oldu. Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı haberler gerekçe gösterilerek Altunöz hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı.

Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Mart 2010 tarihinde Antakya’da faaliyet yürüten Demokratik Kültür Sanat Derneğine yönelik yapılan operasyon kapsamında derneğin iki haberini yaptığı gerekçesiyle “Örgüt üyesi olmak”, “Basın yoluyla suç ve suçluyu övme” ile “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla Gazeteci Murat Altunöz hakkında dava açtı.
Daha önce gazetecilik görevi sırasında defalarca gözaltına alınan, hakkında davalar açılan ölümle tehdit edilen Altunöz, 9 ay önce İsveç’e yerleşmişti. Gazeteci Murat Altunöz, açılan davalardan dolayı asla düşüncelerinden taviz vermeyeceğini söyledi. Altunöz, her zaman haktan, emekten ve özgürlüklerden yana haber yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BDP’ye RTÜK yolu açık

SONRAKİ HABER

Birinci sorun ifade özgürlüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa