17 Ekim 2014 12:58

Alman maden işçilerinden Kobanê mitingi!

Almanyanın Salzgitter şehrinde IG Metall sendikası Kobanê’yle dayanışma mitingi gerçekleştirdi. Miting sendikanın gençlik örgütü olan IG Metall Jugend’in önerisiyle yapıldı. Saat 17:00’de başlayan mitinge 1000’den fazla emekçi katıldı.

Alman maden işçilerinden Kobanê mitingi!
Paylaş

Kamil GÖMLEKSİZ*

Almanyanın Salzgitter şehrinde IG Metall sendikası Kobanê’yle  dayanışma mitingi gerçekleştirdi. Miting sendikanın gençlik örgütü olan IG Metall Jugend’in önerisiyle yapıldı.
Saat 17:00’de başlayan mitinge 1000’den fazla emekçi katıldı.

Volkswagen, MAN, ALSTOM, Salzgitter AG, BOSCH gibi bir çok fabrikadan işçiler,işçi temsilcileri, sendika temsilcileri Salzgitter halkıyla birlikte “Kobane için, İnsanlık için”  şiarıyla  toplanarak Kürt halkına dayanışma mesajlarını ilettiler.

Mitingde, IG Metall şube başkanı Wolfgang Räschke ve Suruç’tan yeni dönen Sol Parti Federal Parlemento Milletvekili Sabine Leidig birer konuşma yaptılar.

Bu kadar güçlü bir katılımdan duygulanan Wolfgang Räschke, “Burada konuşabilmek kolay değil. Hem öfkeyi hemde acıyı burada birlikte yaşıyoruz. Biz bugün burada hep birlikte Kobanê’yi katil sürülerinden savunan Kürt savaşçılarının direnişinin onurunu ve düşenlerin yasını tutuyoruz” dedi. Uluslararası toplumun duyarsızlığını da eleştiren Räschke, “. Kanton hükümetinin  defalarca hümaniter yardım feryatları malesef duyulmazlıktan gelinmiş ve kum fırtınalarıyla birlikte savrulup gitmiştir” dedi.  

Suruç’tan bir hafta önce dönen Sabine Leidig de bir konuşma yaptı. Leidig, Suruç’a sığınan Kobanêlilerin oldukça perişan bir durumda olduklarını, insanların yaklaşan kışın korkusunu yaşadıklarını belirtti. Leidig, sınırdaki Türk askerlerinin Kobanê’ye yardıma gitmek isteyenleri nasıl engellediğini ve IŞİD’çi olduklarından emin olunan konvoyların nasıl  sınırdan geçirildiklerini gördüklerini söyledi. Leidig, “Acilen uluslararası yardımların buralara ulaştırılması için harakete geçmek gerekmektedir” dedi.  (SALZGİTTER)

MAN işçi temsilcisi


 

ÖNCEKİ HABER

JİTEM\'in kurucusu Arif Doğan öldü

SONRAKİ HABER

Özge Özpirinçci: Dizi setlerinde çare grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...