16 Ekim 2014 22:17

YPG Kobanê komutanı: Kobanê’de zafere doğru hamle başlattık

Ronahi TV’ye konuşan YPG Kobanê Komutanı Mahmut Berxwedan dünyanın da takip ettiği gibi Kobanê’nin 32 gündür direndiğini belirterek “Bir aylık direnişten sonra artık adım adım zafere doğru hamle başlatmış bulunuyoruz. Özellikle son bir haftadır Kobanê DAİŞ’e mezar oldu” dedi.

YPG Kobanê komutanı: Kobanê’de zafere doğru hamle başlattık
Paylaş

Ronahi TV’ye konuşan YPG Kobanê Komutanı Mahmut Berxwedan dünyanın da takip ettiği gibi Kobanê’nin 32 gündür direndiğini belirterek “Bir aylık direnişten sonra artık adım adım zafere doğru hamle başlatmış bulunuyoruz. Özellikle son bir haftadır Kobanê DAİŞ’e (IŞİD) mezar oldu” dedi.

ANF’nin haberine göre Kobanê direnişinin önce köylerden başladığını söyleyen Berxwedan, köy köy, ev ev, mezra mezra çetelere karşı büyük bir direniş sergilendiğini de vurguladı. 10-15 gündür Kobanê’nin güney ve doğu cephesinde direniş olduğunu kaydeden Berxwedan şunları söyledi: “Bir aylık direnişten sonra artık adım adım zafere doğru hamle başlatmış bulunuyoruz. Özellikle son bir haftadır Kobanê DAİŞ’e mezar oldu. Artık Kobanê’nin her evinde, sokaklarında DAİŞ çetelerinin cesedi var. Son üç günde Kobanê’nin her üç cephesinde büyük bir ilerleme kaydettik. Onları öldürmediğimiz ve silahlarına el koymadığımız gün yoktur. Ağır silahları ve savaş güçleri kırılmış durumda. Şu an Kobanê’nin her üç cephesinde temizlik operasyonu başlatılmıştır.”

‘KOALİSYON UÇAKLARI YPG VE SİVİLLERİ VURMADI’


“Basın ne diyorsa desin, Kobanê’deki direnişin durumu ortadadır” diye devam eden YPG Kobanê Komutanı Mahmud Berxwedan, koalisyon uçaklarının sivilleri ve YPG mevzilerini yanlışlıkla vurduğuna dair bazı basın organlarında çıkan haberlerin doğru olmadığını da belirtti. “Öyle bir şey olmadı” diyen Bexwedan, aksine koalisyon uçaklarının dikkatli davrandığını da söyledi.

IŞİD’in birkaç günde Kobanê’yi düşüreceğinin hesaplandığını ve ona göre güç getirdiğini de sözlerine ekledi. Getirdiği bu güçle başka ülkeleri düşürebileceğini, ancak bir aydır Kobanê’yi düşüremediğini de belirten YPG Kobanê Komutanı Mahmud Berxwedan, “Bu tarihte benzeri olmayan bir direnişin olduğunu gösteriyor. Irak ve Suriye ordularından aldığı gelişmiş silahları getirdi. Ancak buna karşı biz, hiç kimseden silah yardımı almadan, kendi öz gücü ve irademizle savaşıyoruz” dedi.

Kobanê’nin düşmesini isteyenlerin, düştü, düşecek diyenlerin hayal gördüğünü de sözlerine ekleyen Berxwedan, “Kobanê’nin düşmesi bir hayaldir ve bu hayal asla gerçekleşmeyecektir” diye konuşmasına devam etti.

Bir aylık direnişin bunu gösterdiğini de kaydeden Berxwedan, son olarak şunları söyledi: “Bütün dünya bunu görsün. Şimdiye kadar buna inanmayanlar da inansın, Kobanê direniş ve zafer kentidir. Kim ne diyorsa desin, bizim için önemli değil, gelip Kobanê’de gerçeği görsünler.” (KOBANÊ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Balık’ Altın Portakal’da gala yaptı

SONRAKİ HABER

Her pembeye kanmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...