16 Ekim 2014 20:58

Leviathan yarın Filmekimi’nde

İstanbul Filmekimi yarın da kentin çeşitli semtlerinde gösterimlerini sürdürüyor. Yarın “Turist”, “Leviathan”, “Buz, Kar ve İntikam” gibi filmler de gösterimler arasında.

Leviathan yarın Filmekimi’nde
Paylaş

İstanbul Filmekimi yarın da kentin çeşitli semtlerinde gösterimlerini sürdürüyor. Yarın “Turist”, “Leviathan”, “Buz, Kar ve İntikam” gibi filmler de gösterimler arasında. İşte günün filmlerinden bir bölüm;

LEVIATHAN

Andrey Zvyagintsev’in filmi Leviathan, Eyüp Peygamber’in öyküsünden esinleniyor. Rusya’nın kuzeyinde, Barents Denizi kıyısındaki küçük bir kasabada yaşayan Kolya, bir otomobil tamircisidir. Kasabanın Belediye Başkanı Vadim, Kolya’nın dükkanını, evi ve arazisiyle birlikte satın almayı teklif eder. Ancak doğduğu yerden kopmayı istemeyen Kolya teklifi reddedince, hukuku kendine yontan dev mekanizmasıyla devlet canavarına karşı mücadele etmek zorunda kalacaktır.
Film bugün 21.30’da Rexx Sinemasında.

TURİST

Fransa Alpleri’ne kayağa giden İsveçli bir aile dağın eteklerindeki lokantada öğle yemeği yerken çığ düşer. Anne Ebba çocuklarını korumaya çalışırken baba Tomas’a seslenir fakat Tomas bu arada kendi canının derdindedir. Kimseye bir şey olmasa da ailenin hassas çekirdeği çatlamıştır bir kere. Tomas ile Ebba evliliklerini sorgularken Tomas yeniden “ailenin direği” konumunu ele geçirmeye çalışacaktır. Ostlund’un İsveç toplumundaki ırkçılık ve sınıf ayrımını aşırı gerçekçi bir gözle incelediği 2011 yapımı filmi Play / Oyun birçok ödül kazanmıştı.
Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Kristofer Hivju ve Fanni Metelius’un başrollerinde olduğu film bugün 13.30’da Abeyoğlu Sinemasında.

BUZ, KAR VE İNTİKAM

Kan davası gütmek kolay değildir, hele hele bir refah ülkesinde yaşarken… Norveç’in dağlarında kar küreyici süren Nils, öyle örnek bir vatandaştır ki Yılın Vatandaşı Ödülü’ne bile layık görülür. Oğlunun aşırı dozdan öldüğü haberini aldığında, bu iddiaya inanmaz ve kendince bu “cinayetin” faillerini bulmaya ant içer. Adaleti eline alınca Norveçli vegan gangster “Kont” ile Sırp mafya babası “Papa” arasında bir savaş çıkartmış olur. Sürpriz olaylar ve biraz da acemi şansı sayesinde Nils kimliği meçhul bir yeraltı kahramanına dönüşecektir. Sinema ve reklam filmi yönetmeni Hans Petter Moland’ın çektiği bu kapkara komedi-aksiyon, Berlin Film Festivali’nde prömiyerini yaptı.
Yönetmen Hans Petter Moland’ın filmi bugün 13.30’da Atlas Sinemasında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocukları cephede anne-baba sınır nöbetinde

SONRAKİ HABER

Kobanê için ‘bir cümle’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...