16 Ekim 2014 16:57

Şiirbaz

Bu müzik sayesinde çok şey araştırıp öğrendim, çok farklı insanlarla, görüşlerle, düşüncelerle tanışıp birçok önyargımı kırdım. Önyargılarımı kırdıkça insan olduğumu hissettim, asıl savaşın ne olduğunun farkına vardım

Şiirbaz
Paylaş

Ayşe Berfin BÜYÜKYİĞİT
Abbas Sıdıka
Çalık Anadolu Lisesi
Adana


Kenar mahallemde gri asfaltımın eşrafıyım
Çalıp söylerim ozanım bi kafiye erbabıyım
Yaşıtların söylemekten utanırken
sol yumruğunu kaldırıp bağır benimle ‘Bir işçinin evladıyım’

Bu sözlerin ve Asfalt Hikayeleri, Davam gibi albümlerin sahibi Şiirbaz (Sefa Kaya)’ya merak ettiklerimizi sorduk.

Kimdir bu Şiirbaz? Şarkılarında neler anlatıyor?

Sefa Kaya’dır.Yazmaktan başka bir şeyi beceremeyen bir adamdır. Şarkılarında her hissettiğini doğru bir şekilde anlatmaya çalışır. Genel konsepti yoldaşlarına pes etmeme mesajı verebilmekten ibarettir. Çünkü Dünya ne kadar kötü halde olursa olsun oturup sızlanmanın, bunu değiştirmeye çalışmaktan daha onursuz olduğunun farkındadır. En azından elinden geleni yapmış olarak ölmek meselesi ona daha doğru gelmektedir.

ASIL SAVAŞIN FARKINA VARDIM

Neden Türkçe rap? Türkçe rap hayatında neleri değiştirdi?

Çünkü Türkçe kendimi en iyi ifade edebildiğim dil, rap de kendimi en iyi ifade edebildiğim müzik. Bu müzik sayesinde çok şey araştırıp öğrendim, çok farklı insanlarla, görüşlerle, düşüncelerle tanışıp birçok önyargımı kırdım. Önyargılarımı kırdıkça insan olduğumu hissettim, asıl savaşın ne olduğunun farkına vardım.

Kafandaki projeler neler? Yeni klip veya bandrollü albüm çıkarmayı düşünüyor musun?

Şu an birkaç müzisyen arkadaşımla özgün müzik yapmak istiyoruz, ardından Davam albümünü birkaç kliple süslemek istiyoruz. Ardından yeni, daha iyi şarkılar. Uzun zaman sonra akıllıca ve içi dolu bir albüm yapmak istiyoruz.

Son olarak söylemek  istediğin bir şey var mı?

Her röportajı bitirdiğim gibi bitireyim o zaman. Tarih boyunca halk elinden çıkmış her ideolojinin, dini felsefenin vs. temeline indiğinizde tüm bunların aslında yalnızca iki sınıf arasındaki çatışmadan kaynaklandığını göreceksiniz. Birinci sınıf; mazlumlar, bölüşmekten ve eşitlikten yana olanlar. İkinci sınıf ise; zulmeden, tekelleşmekten ve hiyerarşiden yana olanlar. Mazlumdan yana olanlara selam ola. Bana bu kısmı ayırdığın için şükran! Selametle.

Bize zaman ayırdığın için teşekkür ederiz.

ÖNCEKİ HABER

Neden mi Kobane

SONRAKİ HABER

Akil insanlar, Başbakan ile bir araya gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa