16 Ekim 2014 15:40

Sağlık emekçilerinden SUT eleştirisi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında hayata geçirilen Genel Sağlık Sigortasında (GSS) yaşanan krizin 1 Ekim’de uygulamaya giren Sağlık Uygulama Tebliği’yle (SUT) birlikte hastaya fatura edilmeye çalışıldığını söyledi.

Sağlık emekçilerinden SUT eleştirisi
Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sağlıkta Dönüşüm Programı  kapsamında hayata geçirilen Genel Sağlık Sigortasında (GSS) yaşanan krizin 1 Ekim’de uygulamaya giren Sağlık Uygulama Tebliği’yle (SUT) birlikte hastaya fatura edilmeye çalışıldığını söyledi.

SES Genel Başkanı Gönül Erden sendika genel merkezinde “Bıçak parasının ortadan kaldırılması”, “Sağlık kurumlarından ek para talep edilmemesi”, “Hastanelerde hastaların rehin olarak kalmasının ortadan kaldırılması” gibi iddialarla hayata geçirilen GSS’nin büyük bir çıkmaza girdiğini ifade etti. Krizin basında yer bulmasının da dikkat çekici olduğunu söyleyen Erden, “Vatandaşın üzerine yıkılacak bu sıkıntılarla ilgili ortak bir çalışma mı yürütülüyor?​” sorusunun akla geldiğini ifade etti.

Erden, SGK’nin yeni bir krizle karşı karşıya olduğunu da vurgulayarak “SGK vatandaş için reçetelenen ilaçlarda ödeme için taban fiyat uygulamasına  -piyasadaki en ucuz ilacın ücretinden ödeme- geçti. Uygulama vatandaşa ‘fark ücreti’ şeklinde yansıyacak ve ilaç için ödenen pay yüzde 30-40 artacak. Sağlık sigortası olmayanlar ise SGK’nin sigortalılar için ödediği paranın üç katını ödeyecek” dedi.

Vatandaşın sesini çıkartmadığı sürece, daha fazla cepten ödeme yapacağını dile getiren Erden, GSS’nin sürmesinin hem vatandaş hem de sağlık emekçileri için sömürünün daha da artması anlamına geldiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Bozdağ ‘sürgün yok’ dedi ama...

SONRAKİ HABER

SES: Ekonomik kayıplarımız karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...