16 Ekim 2014 13:05

Kobanê gözaltı ve tutuklamaları sürüyor

Antalya, Siirt, Mardin, Batman, Nusaybin ve Van Muradiye'de evlere yapılan baskınlarda 35 kişi gözaltına alınırken, Mardin Derik'te bir çocuk tutuklandı.

Kobanê gözaltı ve tutuklamaları sürüyor
Paylaş

Antalya, Siirt, Mardin, Batman, Nusaybin ve Van Muradiye'de evlere yapılan baskınlarda 35 kişi gözaltına alınırken, Mardin Derik'te bir çocuk tutuklandı.

Antalya'da Kobanê protestolarına katıldığı iddia edilen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyelerinin evlerine sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda, SDP PM üyesi Hasan Özseçen, SDP PM üyesi Zafer Aldemir, SDP Antalya İl Yönetim Kurulu üyeleri Murat Pircan Yaratan, Hüseyin Yıldırım, Ali Çalışkan ve Sadi Murat Türkmenoğlu ileismi öğrenilemeyen SYKP üyesi iki kişi ve HDP üyesi 5 kişi gözaltına alındı. 13 kişi Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Mardin'in Derik ilçesinde ise, IŞİD'in Kobanê Kantonu'na yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlere katıldığı iddiasıyla gözaltına alınan A.A.(15) adlı çocuk, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. A.A., ifadesi mahkemece alındıktan sonra tutuklandı.

Van'ın Muradiye ilçesinde de, polis ve özel harekat timleri sabah saatlerinde Yavuz Selim, Yenişehir, Şehit Mehmet Bey, Yukarı Argit ve Babacan mahallelerinde bazı evlere baskın düzenledi. Baskınlarda birçok evin kapısını kırıp, evleri dağıtan polis, Hadi Aslan ve Sinan Durmaz isimli 2 kişiyi gözaltına aldı. Yukarı Argit (Pêt) ve Babacan mahallelerinin giriş çıkışını tutan polis, araçları durdurarak, arama ve kimlik kontrolü yaptı.

BATMAN'DA 1 TUTUKLAMA 8 GÖZALTI

Batman'ın Yeşiltepe Mahallesi'nde Salı günü Mehmet Sıdık Karakoç adlı yurttaşın evine düzenlenen baskın sonucunda baba ve 5 çocuğu gözaltına alınmıştı. Emniyette ifadelerinin alınmasının ardından baba Karakoç ve dört çocuğu serbest bırakılırken, savcılığa sevk edilen Habip Karakoç, tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Karakoç, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde alınan ifadesinin ardından "Örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklanarak Batman M Tipi Cezaevine gönderildi.

Karakoç, geçtiğimiz günlerde Kobanê'ye geçerek YPG ve YPJ direnişine destekte bulunmuştu. Kısa bir süre Kobanê'de kalan Karakoç, sağ ayağından yaralanarak, geçtiğimiz günlerde Batman'a gelmişti. Karakoç, sağ ayağı yaralı olmasına rağmen tedavisi yapılmadan tutuklandı.

Öte yandan dün akşam Batman'ın farklı mahallelerinde "Eylemlere katıldıkları" gerekçesiyle D.E.(12) ve ismi öğrenilmeyen 7 çocuk gözaltına alındı. Çocuk Şube Polis Karakolu'nda dünden bu yana tutulan çocukların, savcılığa çıkartılması bekleniyor. 

NUSAYBİN'DE 5 GÖZALTI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kobanê protestolarına katıldıkları iddia edilen 5 kişinin evlerine sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda Zeynel Abidin Mahallesi muhtarı Hurşit Elçioğlu, İrfan Aktaş ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 5 yurttaşın yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

SİİRT'TE EV BASKINLARI

Siirt'te kar maskeli polisler tarafından yapılan ev baskınlarında aralarında DBP Siirt İl Saymanı M. Emin Sezek'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Siirt'te sabah saatlerinde Ulus ve Barış mahallelerinde kar maskeli özel tim ve polisler tarafından çok sayıda eve baskın yapıldı. Baskınlarda, aramalar yapıldı, evlerdeki eşyalar dağıtıldı. Baskınlarda aralarında DBP Siirt İl Saymanı M. Emin Sezek ile Miraz Baytekin, Aslan Bark, Metin Bark, Ali Çoban, Şükrü Bark ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan yurttaşların Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan Siirt'tin Pervari ilçesinde, "Örgüte eleman kazandırmak" gerekçesiyle C. A. isimli bir yurttaşın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

El Kaide, Yemen\'de bir kasabayı ele geçirdi

SONRAKİ HABER

\'Tezkere geri çekilsin, Rojava\'ya insani koridor açılsın\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...