16 Ekim 2014 12:37

El Kaide, Yemen'de bir kasabayı ele geçirdi

Yemen’de Şii Husiler başkent Sana’nın 150 km güneyindeki İbb şehrinde kontrolü ele geçirirken, olaydan saatler sonra el Kaide militanları da ülkenin güney batısındaki Udeyn kasabasına saldırdı.

El Kaide, Yemen\'de bir kasabayı ele geçirdi
Paylaş

Yemen’de Şii Husiler başkent Sana’nın 150 km güneyindeki İbb şehrinde kontrolü ele geçirirken, olaydan saatler sonra el Kaide militanları da ülkenin güney batısındaki Udeyn kasabasına saldırdı. AFP’nin haberine göre İbb’e 20 km mesafede olan kasabaya düzenlenen saldırıda 5 polisin öldürüldüğü, bölgede hakimiyetin el Kaide’de olduğu bildirildi. Saldırı düzenlenen karakolun, devlet binalarının ve postanenin ateşe verildiği açıklandı.

Yemen’de Husiler başkent Sana’da kontrolü ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip El Hudeyde liman şehrini de 2 gün önce hakimiyeti altına almıştı. Husiler, Damar ve İbb’de de Sana ve Hudeyde’de olduğu gibi herhangi bir muhalefetle karşılaşmadan kentleri ele geçirdi.

Ülkenin güney ve güneydoğusunda etkin olan el Kaide’nin Arap Yarımadası kolu Husilerin ilerleyişinden memnun değil. El Kaide’nin Husiler’in ilerleyişine karşılık olarak Udeyn operasyonunu gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Salı günü Husilerle el Kaide militanları arasında Rada kasabasında çatışma çıkmış, 5 Husi, 6 el Kaide militanı ve siviller yaşamını yitirmişti.

El Kaide geçtiğimiz hafta başkent Sana’da düzenlenen ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı da üstlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin\'de madende göçük: 9 ölü

SONRAKİ HABER

Kobanê gözaltı ve tutuklamaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...