16 Ekim 2014 06:00

Yanlıştan bir an önce dönülmeli

Önceki yıllarda bırakalım kendi üyelerimizi, başka sendikaların üyeleri veya hiç bir sendikaya üye olmayan emekçiler bile bir hak kaybı olduğunda KESK, Eğitim Sen bu duruma ne diyecek nasıl karşı koyacak diye yönünü bizlere çevirirdi.

Yanlıştan bir an önce dönülmeli
Paylaş

Eğitim emekçisi*

Önceki yıllarda bırakalım kendi üyelerimizi, başka sendikaların üyeleri veya hiç bir sendikaya üye olmayan emekçiler bile bir hak kaybı olduğunda KESK, Eğitim Sen bu duruma ne diyecek nasıl karşı koyacak diye yönünü bizlere çevirirdi. Bugüne geldiğimizde ise kendi üyelerimiz dahi ümitsiz durumda. KESK’e güvensizlik duymaktadır. İşyerlerinde sendikalar emekçilerin gündeminden düşmüştür. Sendikaların eylem veya grev çağrılarına emekçiler ilgisiz kalmaktadırlar.
Emekçilerin ekonomik özlük taleplerine yönelik mücadele isteklerini görmezden gelen,  ekonomik özlük mücadele ile demokrasi ve barış mücadelesini birleştiremeyen, kendi bildiğinde ısrarcı, üyeden emekçiden kopuk, kendi gündemini emekçilerin gündemi sanan yönetim anlayışları KESK’i bu noktaya getirmiştir. Bu anlayış terk edilmediği sürece ilerleme olması da mümkün değil gibi gözükmektedir. Bu konuda 23 Mayıs grevi öğreticidir. Bu grevde emekçiler somut taleplere kendiliğinden cevap vermişlerdi.
Bir an önce KESK’i ve bağlı sendikaları yönetenlerin gerçekleri görüp, sendikaların emekçilerle bağının koptuğunu görmesi, emekçilerin taleplerine göre politikalar üretmesi, diğer konfederasyonlarla sendikal rekebeti bırakarak birleşik mücadelenin önündeki engellere karşı önlemler alması ve öncülük etmesi gerekmektedir.

*KAYSERİ

ÖNCEKİ HABER

Yücel Kayıran’ın Son Akşam Yemeği için sorularımın mektubu

SONRAKİ HABER

Politikalar işyerlerine taşınmadıkça

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...