15 Ekim 2014 22:34

İstanbul’da Ebola virüsü paniği

Sabiha Gökçen Havalimanı'na saat 19.00 sıralarında inen uçakta bulunan bir kadın, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i kapatılarak karantinaya alındı. Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye "sıtma" teşhisi konuldu.

İstanbul’da Ebola virüsü paniği
Paylaş

Sabiha Gökçen Havalimanı'na saat 19.00 sıralarında inen uçakta bulunan bir kadın, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i kapatılarak karantinaya alındı. Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye "sıtma" teşhisi konuldu.

Alınan bilgiye göre, Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Burkina Faso uyruklu Dene'ye, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ambulansla alınarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i hemen boşaltılırken, Acil Servis'teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşları ise girişte Özel Güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, acil bölümünün kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi

Olayı ilk olarak duyuran Cihan Haber Ajansı, hastanın ebola virüsü taşıdığını belirtirken gelişme üzerine aradığımız Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi de iddiayı doğruladı. Ancak hastaneden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

VALİLİK, 'SITMA TEŞHİSİ KONULDUĞUNU' DUYURDU

Ancak İstanbul Valiliği, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan Balkıssa Dene’ye, "sıtma" teşhisi konulduğunu duyurdu.

İstanbul Valiliği’nden gece yarısı yapılan yazılı açıklama şöyle:
"15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00’dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı da konuya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı., Açıklamada, ebola alarmına neden olan kadına sıtma ön tanısı konulduğu kaydedildi.

Açıklama şu şekilde:

"Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servisine 15 Ekim 2014 tarihinde akşam saatlerinde 21 yaşında yabancı uyruklu bir kadın hasta, yüksek ateş, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle başvurmuştur. Hasta, 20 gün önce Fildişi Sahilleri'nden İstanbul'a geldiği anlaşıldığından ebola ve sıtma dahil diğer enfeksiyon hastalıkları yönünden değerlendirmek için tetkikleri yapılmış ve sıtma ön tanısı konulmuştur. Hasta, ileri tetkik ve tedavi için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Ayrıca hastanenin Acil Servisinde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiştir. Hastane acil servisi dezenfeksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden hizmet vermeye başlamıştır"  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Kobanê\'de yüzlerce IŞİD\'li öldürdük

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Halep, İdlip, Ayn el Arab güvenli bölge ilan edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa